Lyon: amerikai kézbe kerülhet a klubrészvények jelentős része

Vágólapra másolva!
2022.06.09. 11:55
null
Jean-Michel Aulas a klub női csapata által idén is elhódított BL-trófeával (Fotó: AFP)
A L'Équipe értesülései szerint amerikai kézbe kerülhet a Lyon részvényeinek jelentős része. Jean-Michel Aulas, a patinás francia labdarúgóklub elnöke nem cáfolta az információt, de egyértelművé tette: a klub erős embere továbbra is ő marad.

 

„Igen, folynak megbeszélések, de egyelőre semmilyen egyezség nincs” – válaszolta kérdésre Jean-Michel Aulas azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették Alexandre Lacazette visszatérését.

A L'Équipe francia sportnapilap információi szerint a korábbi Liverpool-részvényes George Gillett fia, a zavaros, rossz emlékű Mersey-parti szerepvállalásban igazgatóként részes Foster Gillett a legjobb pozícióban lévő érdeklődő.

Aulas ezt nem erősítette meg, azt viszont igen, hogy az eladási szándékát márciusban nyilvánossá tevő IDG 20 százaléknyi részesedésére többen szemet vetettek – és a potenciális vásárlók között nincs ott ő maga, aki az OL Groupe-on keresztül mintegy 30 százaléknyi részesedéssel bír.

„A legfontosabb információ az, hogy megvannak az ambícióinknak megfelelő eszközeink, és az, hogy részese leszek a klub jövőjének is. Hogy mennyi ideig maradok, pontosítandó, de igen hosszú időszak is lehet. Bennem megvan a szándék, hogy továbbra is ennek a vállalkozásnak éljek – mondta a 73 éves klubvezér, aki megnyugtatónak nevezte a klub jelenlegi, leginkább a nyári átigazolások szempontjából ígéretes pénzügyi helyzetét, amely az új tulajdonos belépésével tovább javulna. – Mindenesetre ez a »money time« időszaka, és június huszonharmadikáig szeretném lezárni a tárgyalásokat.”

A 2000-es évek elején zsinórban hét bajnoki címet szerző Lyon 2008 óta egyszer sem volt aranyérmes, és a legutóbbi három idény egyikében sem fért fel a dobogóra – 2022 tavaszán a 8. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik