Ligue 1: Schmeichel már a leendő klubjánál van orvosin

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 12:40
null
Kasper Schmeichel a dán válogatott szerelésében (Fotó: AFP)
Szerdai angol és francia médiaértesülések szerint Kasper Schmeichel, a Leicester City kapusa már Franciaországban tartózkodik, hogy kötelező orvosi vizsgálaton vegyen részt jövendőbeli klubjánál, a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában (Ligue 1) szereplő OGC Nice-nél.

 

Angliában a Sky Sports adott hírt arról, hogy Kasper Schmeichel megérkezett Nizzába. Korábban megírtuk: az OGC szóban megállapodott a 84-szeres dán válogatott kapussal, akinek tetszett a két évre szóló szerződési ajánlat.

Schmeichel 11 évet töltött a Leicester Citynél, és bár egy idényre még érvényes a szerződése, eddigi teljesítményéért cserébe az angol klub már most elengedi, ha menni akar. Márpedig a jelek szerint menni akar, méghozzá a francia élvonalba.

Távozásának gyakorlatilag egyetlen feltétele, hogy a Leicester City megtalálja az utódját.

A Leicester Mercury keddi beszámolója szerint az angol klub házon belül oldja meg a pótlását: Brandan Rodgers menedzser – aki szerint Schmeichel átigazolási ügyében azért még akad egy-két tisztázandó részlet – Danny Wardot és Daniel Iversent versenyezteti meg a posztért, és Schmeichel helyére harmadik számú kapust szerződtetnek.

Korábban beszámoltunk róla: a Nice a napokban már erősített egy jelentős Premier League-rutinnal rendelkező futballistával, a walesi válogatott Aaron Ramsey-vel.

A nizzaiak szerdán is bejelentettek egy új érkezőt: náluk folytatja az Empoli 20 éves olasz utánpótlás-válogatott középhátvédje, Mattia Viti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik