Ligue 1: Chicagóba mehet a kétszeres BL-győztes svájci – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.02.06. 08:35
null
Shaqiri (pirosban) 16 mérkőzésen szerepelt eddig a Lyonban (Fotó: AFP)
Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint fél év után távozhat a Lyontól Xherdan Shaqiri, a 30 éves svájci válogatott középpályás, aki pályafutása során a Bayern Münchennel és a Liverpoollal is megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát, valamint a FIFA klubvilágbajnokságát is.

 

A L'Équipe, a The Athletic és a Blick is arról számolt be, hogy alig fél évvel érkezése után máris távozhat a francia élvonalban szereplő Olympique Lyontól Xherdan Shaqiri: a lapok szerint a svájci középpályás az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire csapatánál folytathatja.

Péntek este a francia klub annyit elismert a lapok értesüléseiből, hogy Shaqiri „már tárgyalt egy csapattal az MLS-ből”.

A 30 éves svájci tavaly augusztusban került a Lyonhoz a Liverpooltól, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát, valamint a FIFA klubvilágbajnokságát is – csakúgy, mint 2013-ban a Bayern Münchennel.

Az európai átigazolási időszak már lezárult, ám az MLS-ben majd csak február 10-én nyit a piac, s május végéig tart nyitva, az idény pedig február 24-én kezdődik majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik