Vb 2014: Van Persie három rekord közelében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 16:05
Robin van Persie, a holland labdarúgó-válogatott támadója akár három országos rekordot is megdönthet a vb-selejtezők hátralévő részében.

A Manchester United támadójának öt gól hiányzik ahhoz, hogy utolérje a holland gólrekordert, a jelenleg a válogatott másodedzőjeként dolgozó Patrick Kluivertet. Kluivert 1994 és 2004 között 79 válogatott meccsen 40 alkalommal volt eredményes, Van Persie 77 meccs után tart 35-nél.

Louis van Gaal kapitányságához köthető a második csúcs, amit Van Persie megdönthet. A támadó hatszor volt eredményes a jelenlegi kapitány irányítása alatt, ennél több gólt, szám szerint hetet, csak Ruud van Nistelrooy szerzett.

A harmadik mérföldkő a vb- és Eb-selejtezőkkel kapcsolatos, Van Persie ugyanis 17-szer volt eredményes a kvalifikációs sorozatokban, ebben Johan Cruyff és Ruud van Nistelrooy vezet 22 góllal.

A holland válogatott ma Észtországgal, kedden Andorrával csap össze, Van Persie ezeken a meccseken jócskán gyarapíthatja találatai számát. Igaz, válogatott pályafutása során mindössze egyszer szerzett két gólnál többet egy meccsen, ez 2011 szeptemberében, San Marino 11–0-s legyőzésekor történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik