Vb 2014: Szász Kittinek nincs lámpaláza a bemutatója előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 15:24
Háromszoros freestyle-foci világbajnokunk nem izgul brazíliai fellépése előtt.

Idén egy reklámfilm forgatásának szereplőjeként egyszer már megtette a Budapest–Sao Paulo–Budapest 13 ezer kilométeres hosszú utat, de hamarosan ugyanerre a megpróbáltatásra kell felkészülnie Szász Kitti háromszoros freestyle-foci világbajnoknak, akit eddigi sikereinek elismeréseképpen hívtak meg a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.

„A megpróbáltatás sokkal inkább megtiszteltetés és különleges lehetőség a számomra, hiszen a magyar labdarúgás szereplői közül egyedül nekem adatik meg, hogy a sportág egyik Mekkájában bemutathassam a tudásomat. A brazíliai Red Bull, a szabadstílusú futball oszlopos támogatója szervezi az utamat, a repülőjegyem és a július elsejei mérkőzésre érvényes belépőm már meg is érkezett, azt viszont egészen pontosan továbbra sem tudom, hogy mikor és kik is lesznek a nézőim. Legutóbb a forgatásnál is csak az utolsó percben szembesültem a rám váró feladattal, így most is el kell fogadnom, hogy az előkészítés amolyan brazilos” – tájékoztatta a 22 éves freestyler a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát.

Nagy valószínűség szerint nemcsak a Corinthians-stadion VIP-vendégei élvezhetik július első napján, az egyik nyolcaddöntő mérkőzés keretében a női freestyle világelsőjének tudását, hanem a kivetítők segítségével a 65 ezres létesítménybe kilátogató szurkolók is.

„Nincs lámpalázam, nem először szerepelek egy híres stadionban és sok tízezres közönség előtt – folytatta az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatója, akinek két nappal az indulása előtt még a pénzügy tantárgyból kell számot adnia a felkészültségéből. – Évente hatvannál több alkalommal bemutatózok kisebb-nagyobb publikum előtt, a leggyakrabban itthon, újabban viszont egyre többször külföldön is. Sao Paulóban a legerősebb gyakorlatomat fogom bemutatni, aminek a legérdekesebb trükkjei két évvel ezelőtt ugyanebben a városban egyszer már Neymar tetszését is elnyerték. Akkor tudtam meg, hogy Puskás „Öcsi bácsit” választotta az egyik példaképének!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik