Vb 2014: Szász Kitti szkeptikus a Sao Pauló-i stadiont látva

Vágólapra másolva!
2014.04.07. 16:03
Freestyle foci világbajnokunk, Szász Kitti egy, a különleges tudását is felvillantó reklámfilm szereplőjeként Sao Paulóba, a közelgő labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésének otthont adó csaknem 20 milliós nagyvárosba utazott. A helyi stadiont látva pesszimista véleményt fogalmazott meg az aréna készültségi állapotával kapcsolatban.  

Szász Kitti az elmúlt pénteken érkezett meg Brazíliába, és amint elhelyezkedett Sao Pauló-i szállodájában, máris szólították a forgatás első kamerapróbájára.

„Csütörtökön késő este kaptam meg interneten a repülőgépjegyemet, és pénteken hajnalban már el is repültem Dél-Amerika felé. A dolgok normális menetébe alighanem bezavart a Lufthansa-pilóták gigantikus sztrájkja is, de készenlétben álltam, becsomagolt táskával, szóval rajtra készen” – számolt be Brazíliából az eddig történtekről Szász Kitti a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

A forgatás természetesen nem nyilvános, Kitti csak annyit árulhatott el, hogy a sztori brazil srácok és a freestyle meghívott hírességei között egy utcai pályán spontán kialakuló focimeccsről szól. Az igazán szenzációs folytatás valószínűségére csak következtetni tudott.

„Ha brazíliai focivilágbajnokság, akkor Neymar, és ha FC Barcelona, akkor megint csak Neymar, ezzel a logikával, illetve a nagy titkolózásra felfigyelve mi vendégek arra gyanakodunk, hogy a reklámfilm igazi főszereplője a spanyol csapat csodacsatára, egyben Brazília labdarúgó-válogatottjának a csillaga lehet. Természetesen nem itt és most, 48 órával a Barca Bajnokok Ligája-meccse előtt, hanem egy későbbi, csak neki szóló forgatáson” – folytatta Kitti, aki egyszer már találkozott Sao Paulóban a 22 éves futballsztárral, és nagyon büszke rá, hogy a játékos a bemutatója után mosolyogva ismerte el: az ő trükkjeit képtelen volna leutánozni.

Ami viszont a mostani forgatást illeti, a freestyle nagyságainak alkalmi „csapatában” a férfi szakágat a mexikói Gio, az angol Tom Folan, az argentin Charly, valamint a brazil Pedro képviseli, a nők közül viszont egyedül Kitti büszkélkedhet azzal, hogy rá esett a filmkészítők választása. Valamennyien túl vannak már a ruhapróbán, így azt legalább már a rajt előtt tudták, hogy Barcelona mezben fognak kifutni a „pályára”…

„Vasárnap az új metrót kipróbálva igyekeztünk meglátogatni az átadásra váró Sao Pauló-i stadiont, ahol néhány nappal ezelőtt egy munkás az életét vesztette, ezért az építkezést azonnal leállították. Ha én lennék a szervezőbizottság elnöke, bizony nagyon aggódnék, mert a stadion jelenleg egyáltalán nem olyan képet fest, mint ahol június 12-én az egész világ szeme láttára elindulhat a vb mérkőzéseinek a sorozata. A pálya gyakorlatilag megközelíthetetlen, nyoma sincs még a pályához vezető utaknak, annál több a törmelékhegy és a szemét. Távolról sem állnak itt olyan jól a dolgok, és ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a négycsillagos szállodánkban az úgynevezett internetes szolgáltatás színvonalát kőkorszakinak kell minősítenem, nehezen mondanám ki azt, hogy itt 50-60 nap múlva minden a helyén és rendben lesz. Persze drukkolok a braziloknak, hogy a hajrá jól sikerüljön, hiszen ez mindenkinek az érdeke" – mondta Szász Kitti, aki Brazíliába hamarosan visszatérve egyedüli magyar vb-szereplőként bemutatót tarthat a VIP-vendégeknek, és az óriáskivetítőkre kikerülve valószínűleg a közönségnek is.


Szász Kitti szerint nem állnak jól a dolgok Sao Paulóban
Szász Kitti szerint nem állnak jól a dolgok Sao Paulóban

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik