Vb 2014: Prandelli szerint megérdemelték a vereséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 22:21
null
Cesare Prandelli szerint övéi megérdemelték a vereséget (Fotó: Reuters)
Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány szerint rászolgáltak a vereségre Costa Rica ellen. A közép-amerikaiak győztes góljának szerzője egy álom beteljesüléséről beszélt.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, a brazíliai világbajnokság D-csoportjának második fordulójában Olaszország 1–0-s vereséget szenvedett Costa Ricától, amely győzelmének köszönhetően továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az olasz nemzeti csapatot irányító Prandelli szerint nem érdemtelen, hogy kikaptak.

„Costa Rica agresszívabban és szenvedélyesebben futballozott. Tisztában voltunk vele, hogy különösen nehéz csoportba kerültünk, Uruguay ellen pedig élet-halál meccset fogunk játszani. Nem tudom, hogy lebecsültük-e az ellenfelet, ha igen, akkor óriási hibát követtünk el, de a játékosok rengeteget futottak” – mondta az olasz kapitány.

„Ha szereztünk volna egy gólt, talán másképp alakul a meccs, de megérdemeltük a vereséget. Hogy tartunk-e a kieséstől? Nem, de fel kell töltődnünk a következő mérkőzésre” – tette hozzá Prandelli.

„Nem tudom kifejteni az érzéseimet. Sokat szenvedtünk a meccsen. A gólomat a családomnak ajánlom, hihetetlen érzés betalálni a világbajnokságon” – lelkendezett a győztes gól szerzője, Bryan Ruiz.

„Erről a pillanatról álmodtunk, bár tudtuk, hogy az emberek nem hisznek bennünk. Nálunk sokkal erősebb csapatokat előztünk meg, valóra vált egy álmunk” – tette hozzá a Fulham alkalmazásában álló, de a tavaszt kölcsönben a PSV-nél töltő játékos.

„Nagyszerű, taktikailag képzett csapattal találkoztunk, egy világbajnokot győztünk le” – büszkélkedett Jorge Luis Pinto, aki a Costa Rica-i népnek ajánlja a sikert.

A kolumbiai szakvezetőnek eddig nem sok oka lehet a panaszra, hiszen hazája nemzeti csapata is bejutott a legjobb tizenhat közé. Sőt, még az is elképzelhető, hogy a nyolcaddöntőben honfitársai ellen küldheti harcba övéit, bár jelenleg mindkét együttes az élen áll csoportjában. A nyolcaddöntőben a C- és a D-csoport továbbjutói egymás ellen mérkőznek.

VB 2014
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–COSTA RICA 0–1
Recife
, Arena Pernambuco, 40 285 néző. Vezette: Osses (chilei)
OLASZORSZÁG:
Buffon – Abate, Bonucci, Chiellini, Darmian – De Rossi – Candreva (Insigne, 57.), Pirlo, Motta (Cassano, a szünetben), Marchisio (Cerci, 69.) – Balotelli. Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
COSTA RICA: K. Navas – Gamboa, Duarte, G. González, Umana, J. Díaz – Ruiz (Brenes, 81.), Borges, Tejeda (Cubero, 68.), Bolanos – J. Campbell (Urena, 74.). Szövetségi kapitány: Jorge Pinto
Gólszerző: Ruiz (44.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Costa Rica 2 2 4–1 +3 6
2. Olaszország 2 1 1 2–2 0 3
3. Uruguay 2 1 1 3–4 –1 3
4. Anglia 2 2 2–4 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik