Vb 2014: Prandelli nem akar őrültségeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.03. 18:22
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli fegyelmi okokból nem számít Daniele De Rossira a spanyolok elleni felkészülési mérkőzésükön. A szakember kitért Antonio Conte kirohanására is.

De Rossi azért nem utazhat az olasz válogatottal a szerdai madridi mérkőzésre, mert a szombati Roma–Inter bajnokin megütötte Mauro Icardit. Az ilyesmi a squadra azzurra háza táján nem megengedett.

DE ROSSIT HÁROM MECCSRŐL ELTILTOTTÁK
A játékvezető nem vette észre a Roma–Inter mérkőzésen, amikor De Rossi megütötte Icardit, a televíziós felvételek azonban „lebuktatták” a középpályást, akit a Serie A fegyelmi bizottsága három mérkőzésről eltiltott. Ugyanilyen büntetést kapott az Inter védője, Juan Jesus is, aki Alessio Romagnolit ütötte meg a 0–0-ra végződött bajnokin.

„Az etikai kódex a mi szabályzatunk – nyilatkozta Prandelli a válogatott sajtótájékoztatóján. – A szezon első napjától fogva ahhoz tartom magam, hogy ha valami helytelent látok, nem hívom be az adott játékost. De Rossi esetét a televízióban láttam, és így döntöttem. A srác ezt elfogadta. Nem akarok semmilyen őrültséget Brazíliában, ez afféle figyelmeztetés.”

De Rossival ellentétben Giorgio Chiellini ott van az olasz keretben, annak ellenére, hogy csak nemrég épült fel sérüléséből. Ezt klubedzője, a Juventust irányító Antonio Conte nem vette jó néven, Prandelli azonban fenntartja magának a jogot, hogy azt hívjon be, akit akar.

„Az évek során mindig jó viszonyt ápoltunk a Juventusszal, és ez most is így van – folytatta az olasz nemzeti csapattal 2012-ben Eb-ezüstérmet szerző kapitány. – Akkor is jogom van behívni egy játékost, ha csak a kispadon ül a klubcsapatában. Tegnap a Juventus orvosaitól üzenetet kaptam, amelyben az áll, hogy mindegyik játékosuk rendben van, és Giorgio is teljes értékű edzésmunkát végez.”

A Spanyolország–Olaszország felkészülési meccset a madridi Vicente Calderón Stadionban játsszák, szerdán 22 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik