Vb 2014: Messi irigy Pelére, Maradonára és Beckenbauerre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 00:33
null
Messi (balra) az Aranylabdát már négyszer is elnyerte, a vb-arany azonban még hiányzik a gyűjteményéből - nem úgy Pelééből (Fotó: Reuters)
Lionel Messi, a világbajnokságra készülő argentin labdarúgó-válogatott első számú sztárja az ESPN televíziónak nyilatkozva elmondta, nagy vágya, hogy felemelhesse egyszer a vb-trófeát.

 

A négyszeres aranylabdás az interjúban elmondta, hogy irigy az olyan nagy játékosokra, mint Diego Maradona, Pelé vagy Franz Beckenbauer, akik világbajnoknak mondhatják magukat.

„Irigy voltam. Ez egy egészséges irigység. Szívesen helyet cseréltem volna velük – magyarázta Messi, milyen érzés volt számára újranézni azokat a felvételeket, amikor az említett legendák megnyerték a trófeát. – Hiába is tenném azonban fel nekik a kérdést, úgysem tudják elmagyarázni, milyen érzés vb-t nyerni.”

„Szeretnék én is világbajnok lenni, de nem azért, hogy megváltozzon mások megítélése a személyemről vagy hogy elérjek egy úgynevezett nagyságot, hanem azért, mert így elérnénk a válogatottal a célunkat, és a világbajnokságot is felírhatnám a nagy címeim közé” – mondta az argentinok tízese, aki úgy érzi, aranylabdásként is sokat fejlődött az előző két, 2006-os és 2010-es vb-hez képest.

„Sok mindennel gyarapodtam azóta, sok minden történt velem, jó is, rossz is, ami emberként és játékosként is fejlesztett rajtam. Én vagyok saját magam első számú kritikusa. Mindig jobb akarok lenni, többet elérni, kritikus lenni, és ezek mellett elfogadni jót, rosszat. Az egyetlen, ami számít, az a játék. Élvezem kisgyerekkorom óta, és most is ezt próbálom tenni, amikor kimegyek a pályára. Mindig azt mondom, hogy ha már nem fogom élvezni, nem csinálom tovább. Azért futballozom, mert szeretem, és mert ez az egyetlen dolog, ami érdekel” – nyilatkozta a Barcelona támadója.

Messi több nevet – Neymart, Andrés Iniestát, Xavit, Cristiano Ronaldót, Franck Ribéryt, Arjen Robbent – felsorolt, amikor a legjobb játékosokról kérdezték, majd hozzátette: „Sok jó játékost meg tudok nevezni. Az emberekre bízom, kit tartanak a legjobbnak.”

Az F jelű négyesbe sorolt Argentína sorrendben Bosznia-Hercegovinával, Iránnal, majd Nigériával mérkőzik a brazíliai vb csoportmeccsei során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik