Vb 2014: Maradona nem érti Messi díjazását, Mourinho igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 13:12
Sokan meghökkentek azon, hogy Lionel Messi kapta meg a foci vb Aranylabdáját, mások viszont megvédték a Barcelona sztárját. Érdekes: Diego Maradona ez előbbi, José Mourinho az utóbbi táborhoz tartozik.

A világbajnok argentin legenda, aki 2010-ben szövetségi kapitányként irányította Messit és az argentin válogatottat, nem értett egyet honfitársa díjazásával. „Az életben mindent odaadnék Leónak, de ezúttal tisztán látszott, hogy marketingokokból jutalmazták meg. Sportszerűtlen, hogy olyan díjat tukmálnak rá, amit meg sem érdemelt” – mondta Maradona Messiről, aki a csoportkörben négy gólt szerzett, de a kieséses szakaszban fáradtan játszott.Maradona Messiről, aki a csoportkörben négy gólt szerzett, de a kieséses szakaszban fáradtan játszott.

José Mourinho, aki a Real Madrid vezetőedzőjeként sokszor állt Messivel szemben, megértő volt a játékossal.

„Messi nyerni akart. Nem az egyéni díjakra hajtott, mint az Aranylabda vagy az Aranycipő, nem gólkirály akart lenni, a csapatával akart történelmet írni. Mindezt olyan poszton tette, amely nem az övé, amelyre rászorult a csapata – mondta Mourinho. – Sokkal visszavontabban játszott, rendszerint egy, két vagy három játékos ment rá, s két-három védelmi vonalon is át kellett verekednie magát. Ahhoz szokott, hogy az ellenfél középpályája és védelme között játszik, de most ettől messzire került. Ez pedig csak növeli a játékának az értékét, erre nem minden játékos képes. Nem véletlenül látták őt a legjobbnak. Messinek semmit sem kell bizonyítania, mindenki tudja, milyen fenomenális játékos.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik