Vb 2014: Lehetetlen küldetés Madridban? Ribéry vállalja

Vágólapra másolva!
2012.10.15. 16:08
Miközben a spanyol sajtó szerint lehetetlen küldetés vár kedd este Madridban a francia labdarúgó-válogatottra a Spanyolország elleni vb-selejtezőn, a Japántól felkészülési mérkőzésen vereséget szenvedő, ám a vb-selejtezők európai I-csoportjában még hibátlan „kékek” fogadkoznak.

„Akárhogyan is, a francia válogatottnak is van hírneve, amelyre illik ügyelnünk. Szó sem lehet róla, hogy feltett kézzel menjünk ki a pályára” – mondta Franck Ribéry.

„Nincs rajtunk nyomás – jelentette ki Olivier Giroud. – Biztos vagyok abban, hogy senki sem tenne akár csak egy fillért is a győzelmünkre. És ez nekünk nem rossz. Még jobban összekovácsol minket. Kicsit olyan szerep vár ránk, mint a japánokra ellenünk.”

„Talán túlságosan is tartottunk tőlük azon a meccsen – utalt Mathieu Debuchy a két csapat nyári, 2–0-s spanyol győzelemmel végződő Eb-negyeddöntőjére –, túlságosan is visszahúzódtunk. Most meg kell próbálni a lehető legnagyobb veszélyérzetet kelteni bennük.”

„Nagy falat lesz, ezzel mindannyian tisztában vagyunk, de hiszek benne, hogy képesek leszünk a legjobb formánkat hozni ezen a meccsen” – tette hozzá Mathieu Valbuena.

„Meg kell szállnunk a középpályát, agresszíven kell játszanunk, mert nem szeretik a közelharcot. Ha ez sikerül, meggyőződésem, hogy a munka nagy részét elvégeztük” – íme, Moussa Sissoko elképzelése a sikerreceptről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik