Vb 2014: Kongó hiába óvott, Burkina Faso készülhet a rájátszásra

Vágólapra másolva!
2013.09.13. 07:17
A FIFA elutasította Kongó óvását, így biztossá vált Burkina Faso szereplése az afrikai világbajnoki selejtező rájátszásában. Kongó a Niger elleni mérkőzés miatt fordult a nemzetközi szövetséghez, mert szerintük az ellenfél első gólját szerző Mahamane Cissé állampolgársága nem egyértelmű, de a FIFA szerint alaptalan volt az óvás.

Kongó abban reménykedett, hogy a Nigerben 2–2-es végeredménnyel záruló mérkőzést a FIFA 3–0-val jóváírja nekik, és így nem 11, hanem 13 ponttal zárják csoportjukat, azaz megelőzik a 12 pontos Burkina Fasót. Ám így biztossá vált, hogy Burkina Faso várhatja a hétfői sorsolást.

Csütörtökön Tunézia sikerrel járt a FIFA-nál, az észak-afrikai ország azért óvta meg a Zöld-foki-szigetek ellen hazai pályán 2–0-ra elveszített mérkőzést, mert a vendégek egyik játékosa eltiltása ellenére szerepelt. 3–0-val Tuniéziáé lett a mérkőzés, így a csoportelsőség is.

Tíz ország áll még Afrikában, ezeket öt párba sorsolják, és oda-visszavágós alapon dől el, hogy ki jut ki a 2014-es vb-re. A versenyben lévő országok: Etiópia, Tunézia, Elefántcsontpart, Ghána, Burkina Faso, Nigéria, Egyiptom, Algéria, Kamerun és Szenegál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik