Vb 2014: kiszivárogtak Neville taktikai feljegyzései

Vágólapra másolva!
2014.06.13. 08:29
A 21. században semmi sem maradhat titokban, legfeljebb rövid ideig. Ezt tanulja éppen Gary Neville is...

Neville jelenleg az angol válogatott másodedzőjeként dolgozik, és balga módon hagyta, hogy a szél belekapjon az olvasmányába, amelyen macskakaparással bár, de alapvető taktikai utasítások szerepeltek az Olaszország elleni – magyar idő szerint vasárnap 0.00 órakor rendezendő – rangadóra. A brit sajtó élelmes, rögvest észrevette a rést a pajzson, lencsevégre kapta a feljegyzéseket, így már az egész világ ismerheti Anglia ötleteit és félelmét.

1. „Ha a csapat megszerzi a labdát, legalább hármat passzolnia kell, mielőtt a középcsatár felé küldi.”

2. „Ha a labda a támadó harmadba jutott, két középpályásnak fel kell lépnie támogatni, hogy három a kettő elleni játékhelyzet alakuljon ki.”

3. „Ha a védekező ellenfél megszerzi a labdát, rögtön kontrázik.”

NEVILLE REAKCIÓJA

„A sajtó úgy érzi, mindennapos, rutinszerű taktikai feljegyzések a nap hírei, pedig az embereket tutira jobban érdekli, mit mond Rooney. A torna végéig elhúztam a függönyömet! Haha” – olvasható Gary Neville Twitter-bejegyzése a kiszivárgás után.

Érdemes kicsit elmélyülni a programpontokban, mert ha elsőre nem is tűnik úgy esetleg, értelmes gondolatokat takarnak. Az első pont arról szól, hogy Olaszország labdatartó felfogásával szemben muszáj, hogy Angliánál is legyen kicsit a labda, mert lélekromboló az egész meccsen csak üldözni az ellenfelet. A második pont magától értetődő, a harmadik pedig azt takarja, hogy két év alatt az angol válogatottnál is rájöttek, amire Sir Alex Ferguson már 2010-ben: Andrea Pirlo kikapcsolása a kulcs azon csapatok ellen, amelyekben ő irányít.

Most erre az emberfogásra az MU-s Danny Welbeck a kiszemelt, aki 2013-ban a Pirlóhoz hasonló szerepkörben futballozó Xabi Alonso ellenében remekelt a Nani kiállításával eldöntött Manchester United–Real Madrid BL-párharcban, kedden viszont bekötözött lábbal edzegetett, aztán meg is húzódott. Roy Hodgson szövetségi kapitány esküszik, hogy szombatra rendbe jön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik