Vb 2014: Januzaj ne jöjjön Brazíliába - Mirallas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 12:29
Az Everton belga válogatott labdarúgója, Kevin Mirallas szerint Marc Wilmots szövetségi kapitánynak nem lenne szabad kivinne Adnan Januzajt, a Manchester United középpályását a világbajnokságra.

Adnan Januzaj az elmúlt hónapokban legtöbbször nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt került be a hírekbe, hanem amiatt, hogy mikor dönti végre el, melyik nemzeti tizenegyben fog szerepelni. A fiatal játékos olyan szerencsés helyzetben volt, hogy – különböző okok miatt – játszhatott volna Albánia, Anglia, Koszovó, Szerbia és Törökország színeiben is, végül azonban Belgiumot választotta. Belgiumot választotta.

A belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots tárt karokkal várta az ebben a szezonban berobbanó középpályást, Mirallas szerint azonban nem lenne túl jó gondolat, ha egyből az utazó keret tagja lenne Januzaj.

„Nagy nyomás volt rajta, hogy végül hogyan dönt, és szerencsések vagyunk, hogy minket választott, mert remek játékosról van szó – mondta Januzajról Mirallas. – Azt azonban nem gondolnám, hogy Brazíliába is jönnie kellene. Nem lenne igazságos azokkal szemben, akik kiharcolták a kijutást. Adnan nem ismeri a csapatot, és nem is igazán van játékban a Manchester Unitednél mostanában. Ráadásul az ő posztján több remek futballistánk is van. Úgy gondolom, hogy a reális cél a 2016-os Európa-bajnokság lehet számára."

Kérdés, ha Wilmots mégis úgy dönt, hogy elviszi a világbajnokságra Januzajt, akkor milyen lesz ezek után a hangulat a csapaton belül? Kétségtelen tény, hogy a középpályás inkább ősszel villogott, de a különböző válogatottak érte folytatott versengése után érdekes fordulat lenne, ha végül hat szék között a pad alá esne. Egy biztos, az ügynek lesz még folytatása...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik