Vb 2014: felfoghatatlanul sok pénzt koboztak el

Vágólapra másolva!
2014.07.14. 12:50
Koordináták: 650 md forint, Kína, foci-vb, illegális szerencsejáték.

Illegális szerencsejáték űzéséért 108 embert vettek őrizetbe és 18 milliárd jüant (650 milliárd forint) koboztak el a hatóságok a vasárnap véget ért brazíliai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt Kínában – közölte a közbiztonsági minisztérium hétfőn.

A közlemény szerint számos szerencsejáték-hálózat leleplezése annak köszönhető, hogy a vb kezdetétől fokozták az ellenőrzéseket.

Mivel Kínában tilos a szerencsejáték szervezése, az ottani állampolgárok a legtöbb esetben külföldi partnerrel szerződve és annak neve alatt bonyolították a fogadásokat, illetve határokon túli szervereken futtatták a fogadóoldalakat, és hatalmas összegeket kerestek a közvetítői és tagsági díjak beszedéséből. A tagsági díjak esetenként a 20 ezer jüant (720 ezer forint) is elérték.

Az egyik legnagyobb fogást egy 200 millió jüan (7.2 milliárd forint) értékű fogadást bonyolító csoport kézre kerítése jelentette, amely Fülöp-szigeteki fogadói szolgáltatásokat árult nyolc kínai tartományban.

A közbiztonsági minisztérium január óta csaknem 7300 illegális fogadást, illetve „feketekaszinót” leplezett le, ezekhez kapcsolódva 23 ezer embert vettek őrizetbe – derül ki a tárca statisztikáiból.

A szigorúbb ellenőrzés a hatóság tájékoztatása szerint folytatódik, legalább az év végéig. Az internetes visszaélések elleni fellépés fokozása mellett a lakossági bejelentéseket is szorgalmazzák, és erősítenék az együttműködést a pénzintézetekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik