Vb 2014: Domenech bírálta, Deschamps megvédte Karimot

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 12:40
A szurkolók után a francia labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Raymond Domenech is éles kritikákkal illette a Real Madrid címeres mezben hosszú ideje gólképtelen csatárát, Karim Benzemát. A Grúzia ellen pénteken 3–1-re megnyert világbajnoki selejtezőt követően Didier Deschamps, a franciák jelenlegi szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában vette védelmébe a 25 éves támadót.

„Haszontalan" – írta Twitter-bejegyzésében Benzema Grúzia elleni teljesítményéről Domenech, aki a Bayern München támadóját, Franck Ribéryt is bírálta, a PSG-ben futballozó Blaise Matuidit, valamint a Marseille középpályáját erősítő Mathieu Valbuenát azonban dicsérte.

Benzema közel 1000 perce gólképtelen a válogatottban, legutóbb 2012 júniusában rendezett, Észtország elleni barátságos mérkőzésen talált a hálóba.

A grúzok elleni találkozó lefújását követően a francia szurkolók egy része hangos füttyszóval illette, de csatártársa, Olivier Giroud, illetve a kapitány, Didier Deschamps is a védelmébe vette a kritikák össztűzébe kerülő Lyon-nevelést.

„Töretlenül bízok Karimban – kezdte a Ligue1 oldalának adott nyilatkozatát a Deschamps. – Elég megkérdezni a csapattársait, milyen hasznos tagja volt péntek este a csapatnak, bár tény, a gólszerzés ezúttal sem jött össze neki."

„Az önbizalmának a szurkolók elégedetlensége biztosan nem tesz jót. Kétségtelen, a drukkerek szabadon, kedvük szerint kinyilváníthatják véleményüket, ha úgy látják jónak, de jobban tennék, ha inkább biztatnák – tért ki az 1998-ban világbajnoki címet nyerő szakvezető a Benzemára zúdult füttyszóra.

Olivier Giroud, a grúzok elleni találkozó első góljának szerzője a Real-csatár mezőnyben végzett hasznos munkáját dicsérte. „Nincsenek gondok Benzemával, jól kiegészítjük egymást. Helyzeteket teremtett, sokat segített nekem. Ezúttal én lőttem gólt, a következő meccsen fordítva lesz. Pénteken is jól dolgoztunk, remélem, a jövőben is eredményesek leszünk együtt."

Franciaország a világbajnoki selejtezők keddi játéknapján legfőbb csoportriválisával, a Finnország ellen csak egy pontot szerző, ezzel az I jelű kvartett második helyére visszaszoruló Spanyolországgal találkozik Párizsban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik