Vb 2014: Csak az jöjjön, aki bírja! - Hodgson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.04. 14:17
Anglia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, Roy Hodgson az LGT legendás slágerét idézte, amikor arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy a világbajnokságon nem fogad el semmilyen kifogást és panaszt, ezért „csak az jöjjön, aki bírja”.

Roy Hodgson május 12-én nevezi meg azt a 23 játékost, akit magával visz Brazíliába, a keret hét nappal később Portugáliába utazik, hogy megkezdje a felkészülést. Akár nyolc hetet is együtt tölthetnek az angol válogatott tagjai, mire vége a vb-nek, néhány játékos pedig aggódik, hogyan fogja bírni ilyen sokáig távol otthonától. A szövetségi kapitány ilyen futballistát nem akar magával vinni.

„Május tizenkettedikén elutazol, egy másfajta közösségben leszel, és elképzelhető, hogy csak egyet edzel egy nap, így sok szabadidőd lesz. Nem lehetsz a feleségeddel, nem láthatod a gyerekeidet. De ha eljössz, akkor erre vállalkozol – figyelmeztetett Hodgson. – Ha pedig vállalkoztál rá, akkor nem akarok nyafogást hallani! Ez teljesen nonszensz, ezek csak kifogások, nem lehet ilyen a hozzáállásod! Ha nem vállalod ezt, akkor mondd meg előre, és maradj otthon!”

A szövetségi kapitány szót ejtett a Manchester Unitedról is. Több olyan MU-játékos van ugyanis, aki korábban rendszeresen a keret tagja volt, most azonban nem zár túl jó évet, így kérdéses, hogy a kapitány magával viszi-e Brazíliába: Danny Welbeck, Michael Carrick, Chris Smalling, Phil Jones és Tom Cleverley sem biztos, hogy utazik.

„A Manchester United hagyományosan sok angol játékost alkalmaz. Ha nem megy jól sem a csapatnak, sem a labdarúgóknak a játék, akkor természetes, hogy veszélybe kerül a kerettagságuk. Az a legrosszabb egy szövetségi kapitány életében, hogy csak huszonhárom játékost vihet magával” – fogalmazott Roy Hodgson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik