Vb 2014: Balhátvéd? Csak egy csatár? Löw kapja a kritikákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 08:35
null
Joachim Löw egy kicsit kockáztatott kerete összeállításával – Brazíliában dől el, bejön-e (Fotó: Reuters)
Több szakértő is kritizálta Joachim Löw végleges, 23 fős világbajnoki keretét – a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya utolsó keretszűkítésénél Marcel Schmelzert, Shkodran Mustafit és Kevin Vollandot hagyta ki.

Az utazó keret összetétele a Sport1.de-nek nyilatkozó két szakértő, Olaf Thon és Thomas Strunz szerint is problémákat vet fel.

„Schmelzer otthon hagyása azt jelenti, hogy nincs a keretben nevelt balhátvéd – Erik Durm tehetséges, de csak a véletlennek köszönhetően került a bal oldali védő pozíciójába. Benedikt Höwedest is próbálgatta Löw a bal oldalon, ám ő a klubjában kizárólag jobb- vagy középhátvédet játszik, nagyon rizikós, hogy egy világbajnokságon szokatlan poszton kerüljön bevetésre. Azt pedig nem értem, hogy Vollandot miért jegelte a kapitány a kispadon Kamerun ellen” – vélekedett Strunz.

Thon szerint az, hogy Löw csupán egy centert – Miroslav Klosét – visz magával a tornára, nagy kockázatot rejt magában. A Kamerun elleni mérkőzésen Mario Götze játszott „hamis kilencest” a német válogatottban.

„Még egy valódi erőcsatárt elvinnék magammal a tornára, az én jelöltjeim Pierre-Michel Lasogga vagy Stefan Kiessling lettek volna. Egy nagy tornán egyszerűen szükség van az ilyen típusú játékosokra is a keretben” – mondta Thon.

A NÉMETEK 23 FŐS KERETE A VB-RE
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
Védők: Jérome Boateng (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Per Mertesacker (Arsenal – angol)
Középpályások: Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (SC Freiburg), Mario Götze (Bayern München), Toni Kroos (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christoph Kramer (Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid – spanyol), Mesut Özil (Arsenal – angol)
Támadók: Miroslav Klose (Lazio – olasz), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Arsenal – angol), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (Chelsea – angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik