Vb 2014: az argentin államfő egyetlen mérkőzést sem látott

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 10:50
Cristina Fernández de Kirchner, Argentína államfője bevallotta, hogy a brazíliai világbajnokságon ezüstérmesként zárt labdarúgó-válogatott egyetlen mérkőzését sem tekintette meg, ezzel együtt büszke a nemzeti csapatra.

„Egy találkozót sem láttam, a tegnapi döntőt sem” – mondta hétfőn, a válogatott hazaérkezésekor tartott beszédében Kirchner, utalva a vasárnap esti, hosszabbítás után 1–0-s német győzelemmel végződő fináléra.

A politikus a Buenos Aires közelében található Ezeiza repülőtéren fogadta a válogatottat, amelyet egyébként nagyon megdicsért.

„Mérhetetlenül büszke vagyok arra, ahogyan önök a tudásukkal méltón és büszkén képviselték Argentínát” – jelentette ki, s hozzátette, a futballisták lendületesen, szenvedélyesen és csapatként játszottak a vb-n.

Az argentin államfő torokgyulladásra hivatkozva utasította el Dilma Rousseff brazil elnök fináléra szóló meghívását. A Maracana Stadionban rendezett döntőn a német politikusok közül Angela Merkel kancellár és Joachim Gauck államfő is jelen volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik