Vb 2014: az angol-olaszon talán nem történik ilyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 12:25
Nem sikerült tökéletesre az első nagyobb rendezvény az idei brazíliai labdarúgó-vb-n négy mérkőzésnek is helyt adó manausi stadionban.

Az Arena da Amazonia a Vasco da Gama–Resende Brazil Kupa-mérkőzés helyszíne volt csütörtökön. Hogy nem áll még minden készen a létesítményben a nyári vb-re, azt több probléma jelezte.


A közel 600 fős biztonsági személyzet nem volt képes megakadályozni, hogy a gól nélküli döntetlent hozó mérkőzés végén néhány drukker a pályára fusson, a találkozó előtt lejátszott himnuszból semmit sem lehetett hallani, a szurkolók pedig nehezen jutottak be a stadionba, ahol a kommunikáció sem volt tökéletes.

„Ez volt az első hivatalos tesztesemény, nem számítottunk rá, hogy minden zökkenőmentesen zajlik majd – nyilatkozta Tiago Paes, a világbajnokság szervezőbizottságának egyik tagja. – Összességében elégedettek vagyunk a manausi eredményekkel.”

A 44 ezer fő befogadására alkalmas Arena da Amazonia március 9-i megnyitóján biztonsági okokból csak 20 ezer néző vehetett részt. A Vasco–Resende meccsen 40 ezren voltak jelen, közülük három Vasco-szurkoló is átjutott a lefújás után a biztonságiakon, hogy a játékosok közelébe férkőzzön. Szerencsére ártalmatlannak bizonyultak, a szervezők azonban kivizsgálják az ügyet.

„Megnézzük a felvételeket, hogy megtudjuk, mi nem működött, ki nem figyelt eléggé. A világbajnoki mérkőzéseken ilyen nem történhet meg” – tette hozzá Tiago Paes.

A manausi stadionban rendezik június 14-én a nagy érdeklődésre számot tartó Anglia–Olaszország találkozót, emellett pedig még három csoportmeccset játszanak itt (Kamerun–Horvátország, Egyesült Államok–Portugália és Svájc–Honduras).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik