Vb 2014: Amikor betaláltunk, azt hittem, nyerünk - Hodgson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.19. 23:29
null
A „háromoroszlánosok” és híveik újabb kudarcot könyvelhettek el (Fotó: Action Images)
Suárez: A győzelmet most azoknak ajánlom, akik olyan sok rosszat mondtak erről a csapatról.

 

Az uruguayi labdarúgó-válogatott Luis Suárez duplájával 2–1-re legyőzte Angliát a világbajnokságon. A D-csoport második fordulójában a liverpooli támadó a 39. percben szerzett vezetést a dél-amerikaiaknak, amire a második játékrészben az első vb-gólját szerző Wayne Rooney válaszolt, ám a 85. percben ismét jött Suárez, így Uruguay szerezte meg a három pontot.

A MECCS EMBERE
A meccs legjobbjának járó elismerést természetesen Luis Suárez kapta: az uruguayi válogatottsági rekorder elsőként érte el a 40 gólt a nemzeti csapat történetében, ehhez 78 fellépésre volt szüksége.

„Több mint csalódottak vagyunk, ez egészen lesújtó – mondta a lefújás után Roy Hodgson. – Úgy hittük, hogy eleget tettünk a jó eredményért, nagyon keményen dolgoztunk, hogy kiegyenlítsünk, és abszolút azt hittem, hogy onnét nyerni fogunk, vagy legalábbis döntetlent érünk el. Hihetetlen, hogy veszítettünk, nem is tudom, mit mondjak.”

„Olyan gólt kaptunk, amit nem vártunk. A hosszú labdák ilyen játékosokkal a sorainkban nem szabadna, hogy gondot okozzanak. Erős védelem ellen játszottunk, ám úgy vélem, ismét eleget tettünk, hogy legalább egy döntetlen kijárjon nekünk, de mégsem jött össze az eredmény. Suárez első gólja kivételesen szép volt, a másodiknál azonban szerencsés volt, viszont ahogy szabaddá tette magát, nem hibázott. Tudtuk, hogy mire képes. Amikor betaláltunk, azt hittem, hogy nyerünk, ám az nem számít, hányszor juttatod a kapu elé a labdát, az számít, hányszor lövöd be” – nyilatkozta az angol kapitány.

„Ez egy csapás! Ismét jól játszottunk, de sajnos a szerencse megint a másik oldalra pártolt – reagált a vereség után Phil Jagielka, a „háromoroszlánosok” védője. – Hasonló volt a történet az olaszok elleni meccshez, egész jól futballoztunk, ám nem eléggé jól. Védőként az utolsó dolog, amit látni akarok a pályán, egy kirúgás, utána csúsztatás és abból gól. Folytatjuk tovább, de ahogy a hangomból is hallhatják, mindenki letört. Kevés esélyünk van, de ki kell mennünk Costa Rica ellen a pályára, s ott jól kell játszani és eredményt elérni.”

„Hihetetlen, de azt mondtam a csapattársaimnak a mérkőzés előtt, hogy azt álmodtam, két gólt rúgtam ezen a találkozón – így a rangadó hőse, Luis Suárez. – Mindenképpen győznünk kellett, és úgy is futballoztunk, ahogyan Uruguay szokott az ilyen mérkőzéseken. Most már gondolhatunk az olaszokra is: egy újabb kemény ellenfél vár ránk. A győzelmet azoknak ajánlom, akik olyan sok rosszat mondtak erről a csapatról. Sokan nevettek a sérülésemen, nagyon nehéz pillanatokat éltem át, köszönet a feleségemnek és gyermekemnek, hogy átsegítettek minden rossz dolgon.”

D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
URUGUAY–ANGLIA 21
Sao Paulo
, Arena Corinthians, 62.575 néző. V: Carballo (spanyol)
URUGUAY:
Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira – Á. González (Fucile, 79.), Arévalo Ríos, Lodeiro (Stuani, 67.), Cr. Rodríguez – Cavani, L. Suárez (Coates, 88.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
ANGLIA:
Hart – G. Johnson, Jagielka, G. Cahill, Baines – Gerrard, Henderson (R. Lambert, 87.) – Sterling (Barkley, 64.), Rooney, Welbeck (Lallana, 71.) – Sturridge. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Gólszerző: L. Suárez (39., 85.), ill. Rooney (75.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Costa Rica 1 1 3–1 +2 3
2. Olaszország 1 1 2–1 +1 3
3. Uruguay 2 1 1 3–4 –1 3
4. Anglia 2 2 2–4 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik