Vb 2014: a magyar szurkolók szerint Brazília a favorit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.11. 09:50
A világ lakosságának bő háromnegyede (78 százaléka) hallott, olvasott híreket a csütörtökön induló labdarúgó világbajnokságról. A magyarok is eléggé tájékozottnak mondhatók, 70 százalékuknak vannak ismeretei a vb-ről.

A mostani esemény iránt érdeklődők 16 százaléka fanatikus futballrajongó, igyekszik mindegyik meccset megnézni, s további 27 százalék fog a képernyők előtt a leginkább kedvelt csapatáért szurkolni. A magyarok ezúttal kevésbé elszántak, csupán 8 százalékuk követi majd az összes mérkőzést és 20 százalék nézi a kedvencek játékát.

A világbajnokságot figyelemmel kísérők közül a legtöbben – 39 százaléknyian – a brazilokat várják győztesnek, jóval kevesebben adnak esélyt a végső nyerésre a spanyoloknak (14%), a németeknek (9%) vagy az argentinoknak (8%). A magyar szurkolók szerint is Brazília a legnagyobb favorit (37%), s még viszonylag sokan prognosztizálják a spanyolok és a németek győzelmét (17, illetve 13%) – ezek a legfontosabb megállapításai annak a május közepén készült, 26 országot felölelő felmérésnek, amelyet az Ipsos végzett online módszerrel, 19 ezer ember megkérdezésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik