„Suárez megharapta Angliát”; „Isten óvja Luist!” - sajtóvisszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 03:32
null
Gerrard is kénytelen volt behódolni a csapattárs nagysága előtt (Fotó: Action Images)
„Fel a fejjel, Kai, apa legalább vb-gólt szerzett!” – az angol bulvár Rooney fiával támad.

 

Az uruguayi labdarúgó-válogatott Luis Suárez duplájával 2–1-re legyőzte Angliát a világbajnokságon. A D-csoport második fordulójában a liverpooli támadó a 39. percben szerzett vezetést a dél-amerikaiaknak, amire a második játékrészben az első vb-gólját szerző Wayne Rooney válaszolt, ám a 85. percben ismét jött Suárez, így Uruguay szerezte meg a három pontot. A találkozó után a brit sajtó vérmérsékletének megfelelően lesújtó hangnemben fogalmazott az angol válogatottról, míg az uruguayi szerkesztők és több nemzetközi médium a fellegekbe emelte a meccset eldöntő Suárezt.

„Anglia a gyors kiesés szélén” – írja a BBC Sport, amely vezető anyaga mellett kiemeli, hogy Hodgson nem gondolkozik a lemondásán. Ez nyilván arra is utal, hogy az angol sajtó egy része máris a távozását pedzegeti.

„Suárez duplája a kiesés szélére taszította Angliát” – olvashatók a The Guardian tudósításának öles betűi, s ehhez hasonlóan fogalmaz a The Telegraph is: „A halálos Suárez a kiesés felé lökte Angliát”. A vezető anyag alatt pedig a jegyzet: „Wayne Rooney továbbra is Anglia legjobb játékosa, de a sorsa az, hogy sosem lesz világbajnoki nagyság”.

A bulvárlapok közül a Daily Mail és a The Sun már sokkal inkább érzelmi alapon közelíti meg a kudarcot, csalódott családtagok képeit – kiemelve Rooney fiát, Kait – közli vezető anyagaiban. „Fel a fejjel, Kai, apa legalább vb-gólt szerzett!” – írja a Daily Mail, és hozzáteszi, hogy Suárez az angolok mumusa lett.

A The Sun már sokkal ironikusabb: „Ne sírj, Kai! Ha Olaszország legyőzi ma Costa Ricát, aztán Suárez és társai veszítenek Olaszország ellen, és apa szerez pár gólt (vagy még többet), TOVÁBBMEGYÜNK!”, a cím alatt pedig a szikár eredmény: Uruguay–Anglia 2–1.

„Anglia világbajnoki álmai szertefoszlottak, miután Luis Suárez duplája megszelídítette a háromoroszlánosokat” – hirdeti az előzőekhez képest egészen visszafogott Daily Mirror.

Uruguayban természetesen teljesen más oldalról közelítik meg a meccset, és a címlapsztorik gyakorlatilag mindegyikében Suárez mosolyog ránk. „IX. Luis király” – olvasható a futbol.com.uy „koronázási” tudósítása, és a spanyol nyelvű honlapon közvetlenül e mellett az olvasható angolul, hogy „Isten óvja, Luist!” A La República címlapján is a 9-es mezszámú csatár gólöröme látható az „Igen, lehetséges!” felkiáltással, és rögtön alatta kiemelik, hogy Anglia az utolsó a csoportban. Suárez-ügyben amúgy kicsit még a FIFA honlapja is megengedte, hogy elragadtassa magát: „Szuper Suárez jelentette a különbséget.”

„Suárez üvöltése: 2–1 Uruguaynak. Pofon az angoloknak: szinte kiestek” – olvasható a nemzetközi oldalak egyik legismertebbikén, az olasz La Gazzetta dello Sporton. A legfrappánsabban talán a spanyol Marca fogalmazott, a vezető spanyol sportportál „Suárez megharapta Angliát” címmel tálalja a történéseket. A német Kickernél is a támadó kínálta a szalagcímet: „Suárez, az érzelmes: a Bestia különleges köszönete.”

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok kreatív effektjeit akár rögzítés közben is használhatják. (x)

D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
URUGUAY–ANGLIA 21
Sao Paulo
, Arena Corinthians, 62 575 néző. Vezette: Carballo (spanyol)
URUGUAY:
Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira – Á. González (Fucile, 79.), Arévalo Ríos, Lodeiro (Stuani, 67.), Cr. Rodríguez – Cavani, L. Suárez (Coates, 88.). Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
ANGLIA:
Hart – G. Johnson, Jagielka, G. Cahill, Baines – Gerrard, Henderson (R. Lambert, 87.) – Sterling (Barkley, 64.), Rooney, Welbeck (Lallana, 71.) – Sturridge. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Gólszerző: L. Suárez (39., 85.), ill. Rooney (75.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Costa Rica 1 1 3–1 +2 3
2. Olaszország 1 1 2–1 +1 3
3. Uruguay 2 1 1 3–4 –1 3
4. Anglia 2 2 2–4 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik