Spanyolország: Villa megsérült, Michu először kerettag

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.06. 21:22
Bokasérülést szenvedett klubcsapata, az Atlético Madrid vasárnapi, Celta Vigo ellen 2–1-re megnyert bajnokiján David Villa, így Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya változtatni kényszerült keretén. A szakember a Swansea támadójának, Michunak postázott meghívót, aki először léphet pályára a nemzeti csapatban.

A világ- és Európa-bajnok spanyolok október 11-én a fehéroroszokat, négy nappal később a grúzókat fogadja világbajnoki selejtezőn, ám az biztos, hogy David Villa nélkül. A 31 esztendős támadót kényszerűségből a második félidő elején le kellett cserélni a Celta Vigo elleni találkozón, az orvosi vizsgálatok után pedig abban maradt Del Bosquéval, hogy elővigyázatosságból kihagyja a soron következő találkozókat.

A Real Madrid korábbi vezetőedzője úgy döntött, hogy a kidőlt csatár helyett nem Fernando Llorentét, és nem is Roberto Soldadót, hanem a Swansea alapemberét, Michut hívja be a keretbe, aki először léphet pályára a selecciónban.

Del Bosque egyébként a védelemben is változtatásra kényszerült: Raúl Albiol helyett a Real Sociedad védője, Inigo Martínez léphet pályára a hátralévő két selejtezőn, amelyeken a spanyoloknak egy pont elegendő ahhoz, hogy kijussanak a brazíliai világbajnokságra.

VB 2014, A SPANYOL KERET
Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona)
Védők: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Nacho Monreal (Arsenal), Alberto Moreno (Sevilla), Inigo Martínez (Real Sociedad)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Mario Suárez (Atlético Madrid), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid), Cesc Fabregas (Barcelona)
Támadók: Pedro (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City), Álvaro Negredo (Manchester City), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Manchester City), Michu (Swansea City)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik