Rooney szenved a bal oldalon? Hodgson szerint nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 05:16
null
Mr. Rooney, szerintem ez rendben volt! (Fotó: Reuters)
Roy Hodgson az olaszoktól elszenvedett 2–1-es szombati vereség ellenére elégedett a csapatától látottakkal, és bízik a továbbjutásban a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D-csoportjából. Az angol válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette a sok kritikát kapó Wayne Rooneyt.

 

ANGOL LAPOK, SZAKÉRTŐK
LAPOK
Daily Telegraph: – Joe Hart a meccs után kiment a szurkolókhoz, verte a mellkasát, és a drukkerek további támogatását kérte. Őt pedig a védelemnek kell még jobban támogatnia.
Independent: – A 2004-es Eb óta ez volt az angol válogatott legküzdelmesebb előadása. Csak sajnos ezen az estén szembe találtuk magunkat egy könyörtelen és káprázatos Olaszországgal.
Mirror: – Ha Anglia képes lesz ilyen játékra Uruguay és Costa Rica ellen, akkor nincs okunk azt gondolni, hogy nem jut tovább a csoportjából.
SZAKÉRTŐK
Rio Ferdinand:
– Már nagyon várom az Uruguay elleni találkozónkat! Látva a támadójátékosaink teljesítményét, Uruguay aligha így készült ellenünk. A csoportunk teljesen nyitott.
Alan Shearer: – Uruguaynak lesz min gondolkodnia, ha találkozik Angliával. Jók az esélyeink, bár van, amin javítanunk kell.
Thierry Henry: – Ha Anglia győz Uruguay ellen, akkor a harmadik csoportmeccsen, Costa Rica ellen jó pozícióból kezdheti a továbbjutásról döntő találkozót. Ha viszont vereség lesz, két meccs után máris lehet csomagolni. És Luis Suárez játszik majd Anglia ellen, ebben biztosak lehetünk.

Az angol szaksajtó jelentős része tékozlásnak tartja, hogy Wayne Rooney a bal szélen játszik – sőt a BBC meccs utáni közönségszavazásán 45 százalék arra voksolt, hogy a MU támadója ne is kezdjen a következő mérkőzésen –, így amikor Hodgson a védelmébe vette, tulajdonképpen a saját döntését védte.

„Szerintem túlságosan szigorú az, aki azt mondja, hogy Rooney nem érzi magát otthonosan a bal oldalon – mondta Roy Hodgson a BBC-nek. – Véleményem szerint éppenséggel nagyon jól teljesített, példa erre, ahogyan a gólunkat előkészítette. Tudjuk, hogy sok poszton játszathatjuk őt, de merem remélni, hogy ő is elégedett azzal a teljesítménnyel, amit ma ott nyújtott."

Hodgson sajnálkozásának adott hangot, hogy Anglia nem szerzett pontot, mert fiatal támadói, Danny Welbeck, Daniel Sturridge és Raheem Sterling nagyon jól teljesítettek.

„Raheem Sterling az egész mérkőzésen nagyon, de nagyon ígéretesen futballozott. A csatáraink az első félidőben jól teljesítettek, különösen Sturridge a jobb oldalon. Welbecknek is voltak nagyon jó pillanatai, és a Steven Gerrard, Jordan Henderson kettős is pontosan azt tette, amit megbeszéltünk."

Az angolok szövetségi kapitánya azért is érzi különösen fájónak a vereséget, mert – főként a második félidőben – alig ment lövés a kapujukra.

„Joe Hartnak viszonylag csendes estéje volt, a végén mégis kikaptunk – barátkozott a gondolattal Hodgson. – Tudjuk ugyanakkor, hogy jó csapattal játszottunk, hogy Olaszország jó helyen lesz a végelszámoláskor, így aztán önbizalmat kell merítenünk abból, hogy egyenrangú partnerei voltunk. Hinnünk kell abban, hogy Uruguay és Costa Rica ellen még jobbak leszünk. Tökéletes rajtban reménykedtünk, ezért most egy kicsit le vagyunk törve, de én nagyon bízom abban, hogy a következő két mérkőzésen kivívjuk a továbbjutást."

„Az első félidőben sok problémát okoztak a bal oldalunknak, de a szünetben rendeztük a sorainkat, a fordulás után jobbak voltunk ezen a fronton. A második félidőt szinte végig az ő térfelükön töltöttük – mondta Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya, annak ellenére, hogy Balotelli meccsdöntő gólja előtt megint az angol védelem bal oldaláról jött a labda. – A ma történtek nem változtatnak a lényegen, mindenképpen le kell győznünk Uruguayt csütörtökön, a feladat meg is oldható."

Gerrard hozzátette: nem tudták pontosan megítélni, mennyit javult Olaszország az elmúlt két évben, de most testközelből láthatták – éppen eleget.

„Ezzel együtt végig pariban voltunk velük, ezért különösen fájdalmas, hogy üres kézzel hagytuk el a pályát. Nehéz este volt, forróság, nyirkosság, kemény játéktér. De ezek csak kifogások. (Valójában) az olaszok nagyon jók voltak" – mondta a csapatkapitány.

BALOTELLI BOLDOG, PRANDELLI ÉRTÉKELI A SZENVEDÉST

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, egészen különleges érzés kerített hatalmába – mondtaMario Balotelli, az olasz válogatott csatára a RAI Sportnak. – Ez volt életem első mérkőzése világbajnokságon, és mondhatom, csodálatos élmény! A jövendőbelimnek és a családomnak ajánlom a győzelmet. Ma este rettenetesek voltak a körülmények Manausban, óriási volt a forróság. Lehet, hogy Olaszország mindig szenved, de a lényeg, hogy győz. Továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk, mert ha nem így teszünk, hiába indultunk jól, nem jutunk sehová."

„Őrület, hogy ebben a hőségben nem voltak játékmegszakítások – mérgelődött Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya. – Lehetetlen volt végig tartani a tempót. A csapat szenvedett, küzdött, de érzésem szerint a pálya közepét végig ellenőrzésünk alatt tartottuk. Az edzéseken nagyon sokat dolgoztunk, a második félidő közepétől jobban is bírtuk a megpróbáltatásokat, mint az angolok. Balotelli mindent kiadott magából, amit lehetett, de elmondhatom ezt a többi játékosunkról is."

EMLÉKEZTETŐ

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

ANGLIA–OLASZORSZÁG 1–2 (1–1)
Manaus, Arena Amazonia. Vezette: Kuipers (holland)
ANGLIA:
Hart – G. Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson (Wilshere, 73.) – Welbeck (Barkley, 61.), Sterling, Rooney – Sturridge (Lallana, 80.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
OLASZORSZÁG: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – De Rossi – Candreva (Parolo, 79.), Pirlo, Verratti (Motta, 57.), Marchisio – Balotelli (Immobile, 73.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Gólszerző:
Sturridge (37.), ill. Marchisio (35.), Balotelli (50.)

A csoport korábbi mérkőzésén
URUGUAY–COSTA RICA 1–3
(1–0)
G:
Cavani (24. – 11-esből), ill. Campbell (54.), Duarte (58.), Urena (83.)
K: Maxi Pereira (94.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Costa Rica 1 1 3–1 +2 3
2. Olaszország 1 1 2–1 +1 3
3. Anglia 1 1 1–2 –1 0
4. Uruguay 1 1 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik