Portugália: C. Ronaldo nem elégedetlen az egygólos sikerrel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 23:00
A Cristiano Ronaldóval felálló portugál labdarúgó-válogatott a Zlatan Ibrahimovicot is soraiban tudó svédeket fogadta világbajnoki pótselejtezőn az európai zónában. A találkozót a hazaiak nyerték, egyetlen góllal – amelyet ki más is szerezhetett volna, mint Cristiano Ronaldo?

„Remekül futballoztunk, bár soványka a győzelem. Egységesen játszottunk, lelkesen küzdöttünk, ám sok helyzetet kihagytunk. A munka másik felét Svédországban kell elvégeznünk, de azt hiszem, megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobbak. Nagy csata előtt állunk, fizikailag erősebb ellenféllel találkozunk majd, de nyerni akarunk" – nyilatkozta a mérkőzés után a hazaiak középpályása, Joao Moutinho.Joao Moutinho.

„Fontos gólt szereztem, ezzel győztünk. Lőhettünk volna még egyet-kettőt, de így is boldogok vagyunk a győzelemmel. Igaz, csak egygólossal, minimálissal, de így is előnnyel utazhatunk Svédországba. Látjuk már a célt, de nagy csata vár ránk idegenben a visszavágón. Megígérjük, hogy a maximumot hozzuk ott is! Nem látom az értelmét a CR7 vs. Ibrahimovic összehasonlításnak, mert ez egy Portugália–Svédország találkozó volt, nem egy egy az egy elleni harc Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic között. Illogikus az összehasonlítás. Hogy mi a véleményem a FIFA-val való vitámról? Őszintén szólva, nem számít. Aranylabda... Nem számít!" – értékelt a győztes találatot szerző Cristiano Ronaldo.

„Tudtuk, hogy egy erős és egy kiegyensúlyozott svéd válogatotton át kerülhetünk ki a vébére – nyilatkozta a hazaiak szövetségi kapitánya, Paulo Bento. – Jól kezdtünk, gólhelyzettel, majd a svédeknek is volt pár (de csak egyetlen igazán nagy) lehetősége. Összességében sokkal jobbak voltunk, különösen a második félidőben, bár lehettünk volna azért hatékonyabbak is. Fel kell készítenem arra a csapatot, hogy győzzön Svédországban. Minimális az előnyünk, de jobb az egy nulla, mint a kettő egy!"

„Mindig is hittem abban, hogy legyőzzük a svédeket. Nem kétséges, lesz még egy nehéz visszavágó egy olyan csapat ellen, amelyet nem lehet, nem szabad félvállról venni. Elégedett vagyok az eredménnyel, és azt hiszem, idegenben is elégedett leszek majd. A játékosoknak is csak gratulálni tudtam most" – nyilatkozta a portugál legenda, Eusébio.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik