Hollandia: Hiddink 4 évre írhat alá, és 2016-ig lenne kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.17. 12:40
Újabb részletek láttak napvilágot a holland sajtóban Guus Hiddink esetleges kinevezését illetően: a szakember négyéves szerződést írhat alá a Holland Labdarúgó-szövetséggel (KNVB). Amint arról korábban beszámoltunk: a 67 éves tréner már egyeztetett arról a szövetség képviselőivel, hogy a brazíliai vb-t követően ő venné át a stafétát Louis van Gaaltól.

A válogatottat 1995 és 1998 között már irányító Hiddink korábban jelezte, hogy érdekelné a feladat, és az azzal járó szakmai kihívás.

A szerződés, egészen pontosan a négy évre szóló időtartam érdekessége, hogy azt két részre bontanák. A 2016-os Eb-ig szövetségi kapitányként dolgozna, utána azonban 2018-ig amolyan szakmai igazgatói posztot töltene be. Ebben az esetben vélhetően fiatal szakemberrel dolgozhatna együtt, bár a holland sajtó korábban biztosra vette, hogy már most egy ötvenes éveit taposó edző kezébe kerül a válogatott.

A favoritok között a legnagyobb esélyesként a Feyenoordot irányító Ronald Koemant emlegették, akinek jelen állás szerint várnia kell erre a lehetőségre minimum két évet. Viszont a hírnek a Feyenoord vezetői örülnek, ők továbbra is vele képzelik el a közös munkát, és a nyáron nem kell új vezetőedző után nézniük.

A holland lapok nem felejtik el kiemelni, hogy Hiddink kinevezése esetén egymást követően három olyan szakember irányíthatja a válogatottat, aki egy korosztállyal idősebb. A 62 esztendős Van Gaal előtt Bert van Marwijk (2008–2012) kezében volt a karmesteri pálca, utóbbi tavaly 60 évesen köszönt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik