Franciaország: Gólok nélkül is hasznos vagyok - Benzema

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 14:47
Karim Benzema, a francia labdarúgó-válogatott és a Real Madrid csatára annak ellenére is hasznos tagnak érzi magát hazája válogatottjában, hogy az utóbbi időben számos kritika éri, amiért június óta nem szerzett gólt a nemzeti csapatban.

Benzema, aki meghívót kapott Didier Deschamps szövetségi kapitánytól a Grúzia és a Spanyolország elleni vb-selejtezőkre készülő keretbe, eddig ötvenöt fellépésén tizenöt gólt szerzett a válogatottban, a júniusi Európa-bajnokságon azonban nem tudta bevenni az ellenfelek kapuját, Franciaországot a későbbi győztes, Spanyolország búcsúztatta a kontinenstorna negyeddöntőjében.

„Az emberek kritizálnak, mert az utóbbi időben nem igazán megy a gólszerzés, de azt nem látják, hogy a helyezkedésemmel, passzaimmal mennyi gólszerzési lehetőséget teremtek a társaknak” – nyilatkozta a Real-csatár a Radio Monte Carlónak.

„Most két rettentő fontos találkozóra készülünk, muszáj jól játszanunk. Jó formában vagyok, a keret is egységes, magabiztosak vagyunk. A gólokra pedig térjünk vissza a jövő héten.”

„Jól játszottunk, meccseket nyertünk az utóbbi időben, bár szerezhetnénk több gólt is. Talán nagyobb kockázatot kellene vállalnunk támadásban, akkor többször lennénk eredményesek. Egyedül nem cselezhetek le nyolc védőt, mert a mai futballban az elképzelhetetlen” – zárta mondandóját Benzema.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik