Felkészülés: a brazilok két góllal nyertek Zambia ellen

Vágólapra másolva!
2013.10.15. 15:44
null
Oscar góllal, Neymar rengeteg helyzet kialakításával járult hozzá a brazilok magabiztos sikeréhez (Fotó: Reuters)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott az Afrikai Nemzetek Kupája 2012-es győztese, Zambia ellen. A Pekingben rendezett találkozón Oscar és Dedé szerezte a selecao góljait.

A brazil válogatott a Diego Cavalieri – Dani Alves, Dedé, David Luiz (Henrique, 70.), Maxwell – Ramires (Oscar, a szünetben), Lucas Leiva, Paulinho (Hernanes, 63.) – Lucas Moura (Jo, a szünetben), Pato (Hulk, a szünetben), Neymar (Bernard, 79.) felállásban szerepelt a mérkőzésen, amelyen már az első perctől támadólag lépett fel.

Az első igazán nagy helyzetre nem is kellett sokat várni, a harmadik percben Neymar találta el a lécet szabadrúgásból, míg három perccel később Daniel Alves sistergős bombája kerülte el centikkel a zambiai kaput.

Az Afrikai Nemzetek Kupája 2012-es győztese szinte semmi veszélyt nem jelentett a selecao kapujára, a térfelet is csak elvétve tudta átlépni, gyakorlatilag egykapuztak a brazilok.

A második félidőben a zambiai válogatott már többet tett a gólszerzés érdekében, de erre kis híján rá is fázott, hiszen egy szöglete után a brazilok villámgyors kontrát vezettek, Neymar kiugratása után Alves a középcsatár pozíciójában rosszul vette át a labdát, így nem tudta helyezni azt.

Az 59. percben aztán megtört a jég, góllá érett Luiz Felipe Scolari tanítványainak mezőnyfölénye. Oscar kavargatott a tizenhatos előterében a bal oldalon, majd jobbal kapura lőtt, a labda felpattant az egyik zambiai védő lábán, s éppen így lett védhetetlen a kapus számára. 1–0

A játék képe a gólt követően sem változott, a brazilok támadásban maradtak, a 66. percben pedig jött a második. Neymar végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az ötössel egy magasságban, középen Dedé kiváló ütemben emelkedett, és hét méterről a bal alsó sarokba fejelt. A Cruzeiro védője kilencedik válogatott mérkőzésén először volt eredményes. 2–0

A hajrában a brazilok még fölényesebbé tehették volna sikerüket, de Oscar nagy helyzetben – miután már „mindenki" feküdt előtte – a kapus kezébe gurított.

Szót érdemel még a becserélése után igen aktív Bernard, aki több szép megmozdulással vétette észre magát. Újabb gól azonban már nem született, a brazil nemzeti csapat 26. fellépésén a 25. győzelmét aratta afrikai rivális ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
BRAZÍLIA–ZAMBIA 2–0 (0–0)
Peking,
Nemzeti Stadion. V: Fan Qi (kínai)
Gólszerző: Oscar (59.), Dedé (66.)

Dél-Korea–Mali 3–1
Fehéroroszország–Japán 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik