Argentína újra Messivel és Higuaínnal rohamoz

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 15:57
null
Gonzalo Higuaín kiváló formában van, Chile ellen három gólt szerzett pénteken (Fotó: Reuters)
Címkék
Keddről szerdára virradóra négy mérkőzéssel folytatódnak a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság selejtezői a dél-amerikai zónában. Az idei Copa América győztese, Uruguay Paraguayba látogat, Chile az óceánparti szomszédvár Peruval vív presztízsmeccset, Kolumbia Bolíviába utazik, míg a meglepetésre az utóbbi időben mindig kész Venezuela a kvalifikációs térség első számú favoritját, Argentínát látja vendégül. Ecuador nem lép pályára.

 

A 2. forduló rangadójának a Paraguay–Uruguay összecsapás ígérkezik. A házigazdák most visszavághatnak az uruknak, akik a nyári Copa América döntőjében 3–0-ra felülmúlták őket. Az albirroja ráadásul rosszul kezdte a vb-kvalifikációt is, 2–0-ra kikapott Perutól, így Roque Santa Cruzéknak „duplán" illene kárpótolniuk a szurkolóikat.

Érdekes meccsre van kilátás Asunciónban, a kilencven percet úgy is elkeresztelhetnénk, hogy Betonvédelem kontra Látvány. Az egyik oldalon ugyanis olyan csapat sorakozik fel, amelynek játéka a szilárd védekezésen alapul – Paraguay 16 mérkőzést játszott 2011-ben, és 10-szer nem kapott gólt! –, a másikon meg olyan, amelynek gólveszélyes, virtuóz támadói vannak. Edinson Cavani, Diego Forlán és Luis Suárez semlegesítése sohasem kis feladat.

A nyári Copán elért negyedik hellyel története legnagyobb sikerét elkönyvelő venezuelai válogatott az első győzelmére készül Argentína ellen. A két csapat korábbi 18 találkozása kivétel nélkül argentin győzelemmel zárult, s az összesített gólkülönbség sem piskóta, 71–9! Alejandro Sabella, az albiceleste szövetségi kapitánya viszont hallani sem akar pontvesztésről, a Chile ellen (4–1) pénteken megcsodált Lionel Messi, Gonzalo Higuaín csatárkettőssel áll fel a távoli Puerto La Cruzban is.

A nyitányon szabadnapos kolumbiai legénység Bolíviában kezdi meg a szereplését, ami nem ígérkezik könnyűnek, a vendéglátók ugyanis hazai pályán mindig veszélyesek – a 3600 méteres tengerszint feletti magasság sok csapatnak okozott már nehézséget. (Bolívia az első fordulóban 4–2-es vereséggel rajtolt Uruguayban.)

A játéknap programját a Csendes-óceán partján fekvő Chile és Peru presztízstalálkozója teszi teljessé.

A három év múlva sorra kerülő vb házigazda-válogatottja, Brazília sem marad meccs nélkül a hivatalos FIFA-napon: Mexikó legjobbjaival játszik felkészülési mérkőzést, amelyet a későn fekvők vagy a korán kelők is megnézhetnek a tévében (Digi Sport, 3.25, élő).

VB 2014, SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKAI ZÓNA, 2. FORDULÓ, A KEDDI PROGRAM
Bolívia–Kolumbia
Paraguay–Uruguay
Chile–Peru
Venezuela–Argentína
Szabadnapos: Ecuador
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik