Vb 2010: Özil büszke, Beckenbauer elégedett, Schumacher gratulál

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 18:42
Súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett Anglia a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében az örök rivális német válogatottól, parádés mérkőzésen.

A kiválóan futballozó Mesut Özillel érthető módon madarat lehetett volna fogatni a lefújás után, ha a vb előtt nem űzik el módszeresen a vastraverzeket és a lelátót összerondító szárnyas jószágokat. Mesut Özillel érthető módon madarat lehetett volna fogatni a lefújás után, ha a vb előtt nem űzik el módszeresen a vastraverzeket és a lelátót összerondító szárnyas jószágokat.

„Először is, nagyon büszke vagyok a csapatra. Az első perctől a gázra léptünk, és megmutattuk, hogy összefogással mindent el lehet érni – nyilatkozott a Michael Ballack sérülése után kezdőbe kerülő játékos. – Világklasszis szinten teljesítettünk. Ha így játszunk, mindenkit megverhetünk. Az álmunk a világbajnoki győzelem."

Franz Beckenbauer sem takarékoskodott a dicsérő szavakkal, pedig nagyon ritka, amikor a német legenda mindennel elégedett.

„Egyszerűen jobbak voltunk az angoloknál a játék összes elemében. Szétszedtük őket – lelkesedett a Császár. – Korábban is tudtuk: nagyon nehéz lesz ez a vb, Jogi Löw viszont olyan csapatot épített, amilyenre vágytunk."

Megszólalt a győzelem után Michael Schumacher is.

„A második félidőre már le tudtam ülni a tv elé, és igencsak boldog vagyok az eredmény miatt. Egyszerűen művészi volt, ahogyan a fiatalok játszottak, motiváltan és szenvedélyesen. Micsoda meccs volt, gratulálok!"

A két gólt szerző Thomas Müller névrokona, az 1980-ban Európa-bajnoki aranyérmet, 1982-ben vb-ezüstérmet szerző Hansi Müller kitért az angolok meg nem adott szabályos találatára is.

„Nem mehetünk el szó nélkül az eset mellett. A játékvezetőnek gólt kellett volna ítélnie, és akkor 2–2 lett volna az állás. A szünet után viszont bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk, akkor is győzünk, ha megadják azt a gólt. Jobb is így, mert ha nem lövünk még gólokat, az angolok azt mondhatták volna, hogy a játékvezető téves ítélete miatt estek ki. Így most nem tehetik ezt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik