Vb 2010: ezentúl senki sem jut Ballack és Caniggia sorsára

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 15:49
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megváltoztatta a sárga lapok után járó eltiltásra vonatkozó szabályt, hogy egy játékosnak se kelljen emiatt kihagynia a világbajnokság döntőjét július 11-én.

A híresebb futballisták közül 2002-ben a német Michael Ballack, 1994-ben az olasz Alessandro Costacurta, míg 1990-ben az argentin Claudio Caniggia nem játszhatott a fináléban eltiltás miatt. Az idei világbajnokságtól azonban már senkinek sem kell félnie egy, az elődöntőben kapott figyelmezetés miatt, hiszen az új szabályok értelmében ezentúl a negyeddöntő után törlik el az egy sárga lappal „rendelkező" játékosok figyelmeztetését. Azaz ha valaki a legjobb nyolc között kapja meg a második sárgáját, akkor az elődöntőben nem szerepelhet.

Értelemszerűen így csak akkor kell valakinek kihagynia a finálét, ha az elődöntőben két sárgát kap – ami ugyebár piros lapot jelent. „A FIFA szeretné megadni a legjobb játékosoknak a lehetőséget, hogy pályára léphessenek a döntőben" – nyilatkozta Marius Schneider szóvivő.

Mindemellett a szervezet a játékvezetők tevékenységét dicséri, annak ellenére, hogy Miroslav Klose kiállítása a szerbek ellen kissé túlzó volt, illetve hogy az Egyesült Államoknak 2–2-es állásnál nem adtak meg egy szabályos gólt a szlovénok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik