Vb 2010: Domenech sérelmezi, hogy a sajtó felfújta az Anelka-ügyet

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 13:56
Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya először szólalt meg a Mexikó ellen elveszített világbajnoki csoportmérkőzés (0–2) óta, és a TF1 francia televíziónak Dél-Afrikából adott interjújában nehezményezte, hogy a Chelsea csatárának tulajdonított trágár szavak nyilvánosságra kerültek.

Raymond Domenech kifejtette: képtelen megérteni, hogy a L'Équipe sportnapilap miért tálalta szombati címlapján a történteket, és keltett a Nicolas Anelka keretből való kizárását eredményező indulatokat a csatár megdöbbentő szavainak nagy nyilvánosság elé tárásával.Nicolas Anelka keretből való kizárását eredményező indulatokat a csatár megdöbbentő szavainak nagy nyilvánosság elé tárásával.

„Nem volt ez összecsapás. Kívülről nehéz elképzelni azt a feszültséget, ami ilyenkor az öltözőben uralkodik. Az edző mond valamit egy játékosnak, akinek lehet, hogy rossz napja van, ezért a lelkére veszi. Talán tényleg nem a legmegfelelőbb hangon válaszolt, de igazából nincs jelentősége annak, mit mormol egy futballista az orra alá. Megoldottam volna a problémát az öltözőn belül. Az egyetlen, amit a szemére vetek, hogy bár lehetőséget kapott a bocsánatkérésre, nem élt vele. Azok után viszont, hogy az eset nyilvánosságra került, a szövetség helyesen döntött, amikor kizárta a keretből" – mondta a francia szövetségi kapitány.

Ugyanebben a tévéműsorban Franck Ribéry is megszólalt, bocsánatot kért minden honfitársától a rossz világbajnoki szereplésért, és egyebek mellett – Domenech kapitányhoz hasonlóan – cáfolta a pletykát, miszerint összetűzésbe keveredett volna csapattársával, Yoann Gourcuff-fel.

Ribéry, akárcsak szombaton Patrice Evra, árulónak nevezte az Anelka-ügyet kiszivárogtató, egyelőre ismeretlen stábtagot vagy játékostársat. Anelka szombaton tagadta, hogy a neki tulajdonított trágárságokat valóban a kapitány fejéhez vágta.

Érdekesség, hogy Anelka 2008-ban még úgy nyilatkozott, az sem zavarja, ha nem kap szerepet a francia válogatottban, akkor is jó viszonyban lesz Raymond Domenech-sel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik