Vb 2010: Anelka tagad, de elfogadja, hogy kizárták a keretből

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 19:14
A France Soir című újság honlapján megszólalt a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki keretéből szombaton kizárt Nicolas Anelka, és kijelentette: nem hagyták el a száját azok az odahaza közfelháborodást keltő trágár szavak, amelyekkel állítólag Raymond Domenech szövetségi kapitányt illette a Mexikó elleni csütörtöki mérkőzés szünetében.

„A sajtóban megjelentek nem az én szavaim – mondta Anelka. – Nem tagadom, viharos beszélgetést folytattam a kapitánnyal, de ez az öltözőben történt, fültanúi csak a csapattársaim és a stáb tagjai voltak. Az elhangzottaknak nem lett volna szabad kijutni az öltözőből. Nem tudom, kinek állt érdekében így tálalni a történteket, de biztos vagyok abban, hogy nem valamelyik csapattársam volt. Sohasem akartam destabilizálni a francia válogatottat. A keretből való kizárásomat elfogadom, és sok szerencsét kívánok a kékeknek Dél-Afrika ellen."

A francia sajtóban olyan pletykák is megjelentek, hogy Anelka – Franck Ribéryvel együtt – szekálja a fiatal bordeaux-i játékost, Yoann Gourcufföt. Valószínűleg erre válaszul mondta a következőket:

„Mélyen tisztelem a francia válogatottat, és minden csapattársamat, hangsúlyozom, kivétel nélkül mindegyiket. Kedden óriási feladat vár a csapatra Dél-Afrika ellen, még kiharcolható a továbbjutás, ezért most nem kívánok többet mondani. De hangsúlyozom, a sajtóban megjelentek nem az én szavaim."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik