Vajon tényleg így akarta Maicon? Szavazzon!

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 16:59
null
Íme, Maicon mozdulata, amely a ritkaságszámba menő gólt eredményezte (Fotó: Action Images)
Kétségkívül a brazil Maicon szerezte az idei labdarúgó-világbajnokság eddigi legszebb góljainak egyikét, amikor az Észak-Korea elleni kedd esti mérkőzésen lehetetlen szögből lőtt a kapuba. De vajon így akarta-e?

Nem példa nélküli a labdarúgás történetében, hogy valaki előszeretettel célozza meg szinte az alapvonalról az ellenfél kapuját. Magyarországnak is voltak ilyen játékosai, a húszas-harmincas években Kohut Vilmos, a második világháború után Sándor Károly nem ismert lehetetlent – innen a szakzsargon Kohut-szög, Sándor-szög kifejezése.

SZAVAZÁS

Vajon így akarta-e Maicon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Természetesen a labdaművész brazilok is sokszor megmutatták már, hogy tudnak ilyesmit. Amarildo az 1962-es világbajnokság döntőjében, Roberto Carlos a Real Madrid kötelékében lőtt hasonló gólt, Sócrates 1982-ben pedig nem annyira erőből, mintsem fineszből oldott meg egy hasonló szituációt az olaszok ellen.

Mint arra egy videóval illusztrált hírünkben már utaltunk, Maicon is szerzett már hasonló gólt válogatott mérkőzésen Portugáliának.

De vajon ezúttal is gólt akart rúgni? Mi a lábfejtartásából arra a következtetésre jutottunk, hogy igen.

Mit gondolnak Önök? Szavazzanak!

A BRAZIL VÉDŐ A JABULANIRÓL
 „Szerintem fantasztikus a labda, nekünk nagyon fekszik, de el kell ismernem, a kapusoknak okozhat kellemetlen meglepetéseket" – mondta Maicon a torna során sokat bírált játékszerről.
MAICON 2010-BEN
 

 

MAICON 2008-BAN
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik