Queiroz szerint a FIFA az „elefántoknak” kedvezett

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 20:05
null
Queiroz nem volt elégedett a látottakkal (Fotó: Reuters)
Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt csapata Portugália elleni teljesítményével, s úgy érzi, együttese állt közelebb a győzelemhez a gól nélküli döntetlennel véget érő mérkőzésen. A portugálok szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz elégedetlen volt, mert szerinte a FIFA nem tartotta magát saját szabályaihoz azért, hogy az Afrikában nagy népszerűségnek örvendő Didier Drogba ott lehessen a találkozón.

„Senki sem akar elveszíteni egy ilyen mérkőzést” – adott magyarázatot Sven-Göran Eriksson, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya arra, hogy a találkozó színvonala miért maradt el a várakozásoktól.

„Kemény mérkőzés volt, nem alakult ki sok gólhelyzet. Meccs közben azt gondoltam, ha valamelyik csapat nyer, az mi leszünk. Valamivel több helyzetet alakítottunk ki, mint a portugálok. Nagyon boldog vagyok csapatom teljesítménye miatt. Ami a fegyelmet és a szervezettséget illeti, úgy vélem, kilencven percen keresztül szervezetten játszottunk” – hangsúlyozta a svéd szakember, akit Didier Drogba szerepeltetéséről is kérdeztek.

RONALDO GÓLÍNSÉGE TOVÁBB TART
 

Cristiano Ronaldo 2009 februárja óta nem talált be a portugál válogatottban, így gólínsége immár 11 mérkőzés óta tart. Ez pályafutása leghosszabb ilyen sorozata.

 

A Real Madrid klasszisa lett egyébként a vb-k történetének legfiatalabb portugál csapatkapitánya: 25 évesen és 130 naposan vezethette ki a pályára a luzitánokat.

„Beszéltem vele tegnap este az edzés után, és azt mondta, inkább a padon szeretne kezdeni. Hozzátette: »Mester, ha szüksége lesz rám, ott leszek«. Reméltem, hogy nem kell bevetnem, de nyerni akartunk, ezért döntöttem úgy, ahogy” – indokolta a Chelsea sztárjának pályára küldését Eriksson. Drogba szereplése amiatt volt kérdéses, mert a Japán elleni felkészülési mérkőzésen singcsonttörést szenvedett a jobb karjában.

Az elefántcsontparti klasszis szerepeltetése mellett Carlos Queiroz, a másik szövetségi kapitány sem ment el szó nélkül. A portugálok mestere elmondta, véleménye szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem tartotta magát saját szabályaihoz azért, hogy az Afrikában nagy népszerűségnek örvendő csatár ott lehessen a mérkőzésen.

Mint ismert, a FIFA kedd délelőtt adott engedélyt Drogbának arra, hogy mérkőzés közben viselje a törött karját védő műanyag rögzítőt, így a játékos pályára léphetett, de ez nem nyerte el Queiroz tetszését.

„A FIFA úgy döntött, hogy a mérkőzés játékvezetője mondhatja ki a végső szót ebben az ügyben. Ami minket illet, ezt kicsit egyenlőtlennek érezzük, mivel van olyan szabály, amely szerint a játékosok nem léphetnek pályára kötéssel vagy gipsszel” – vélekedett a portugálok szövetségi kapitánya.

„Az elefántcsontpartiak által alkalmazott megoldást nem igazán ismertük. Szeretném tudni, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak-e” – tette hozzá a szakember a gól nélküli döntetlennel véget érő mérkőzés után.

A portugál játékosok egyébként nem voltak elégedettek a mutatott teljesítménnyel, de világvége-hangulatról túlzás lenne beszélni. „Hogy miért cseréltek le? Nem tudom, a kapitányt kellene megkérdezni – nyilatkozta a mérkőzést követően Deco, aki egyébként emlékezetes mérföldkőhöz érkezett válogatottbeli karrierjében. – Ez volt a 75. válogatottságom, de számomra a győzelem számít, s nem nyertünk. Szóval nem vagyok elégedett.”

„Nem nyertük meg az első meccsünket, de még továbbjuthatunk a csoportból” – vélekedett Eduardo, aki megőrizte kapuját a góltól, így nagy szerepet vállalt a portugálok pontszerzésében.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen Elefántcsontpart rendkívül jól megszervezett csapat” – tette hozzá a Braga kapuvédője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik