Nem léphetnek kétszer ugyanabba a folyóba a spanyolok

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 19:05
null
Még egy botlás nem fér bele a spanyolok részéről (Fotó: Reuters)
Nincs mese, a spanyoloknak győzniük kell Honduras ellen, ha nem akarnak még nehezebb helyzetbe kerülni a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb favoritjaként. Fernando Torres jelezte, sérülése már a múlté, így készen áll a játékra. A Liverpool csatára szerint nem járhatnak megint úgy, mint az első meccsükön, amikor szinte végigtámadták a Svájc elleni találkozót, mégis kikaptak.

„Több mint két hete a csapattal edzem, és apránként kezdem elfelejteni a sérülésemet – nyilatkozta Torres. – Hogy kezdek-e, arról a kapitány dönt. A legfontosabb, hogy ne fogjon el bennünket az idegesség, ha mennek a percek, és még nem találtunk be. Svájc ellen is megvoltak a helyzeteink, csak a gól hiányzott, ez volt a lényeg. Furcsa is lenne, ha Honduras ellen ugyanígy történne."

Egy biztos: ha feltételezzük, hogy Svájc az utolsó fordulóban megveri Hondurast, akkor a spanyolok csak abban az esetben juthatnak tovább, ha a hátralévő két csoportmérkőzésüket megnyerik.

„Össze kell szednünk magunkat, önbizalmat gyűjteni és hinni mindabban, amivel megannyi sikert arattunk a múltban – fejtegette Del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya. – Arra számítunk, hogy a hondurasiak védekezni fognak, ám valamikor muszáj lesz kijjebb jönniük, és az ekkor megnyíló területeket kell kihasználnunk. Mostantól hat győzelemre hajtunk, ezt mondtam a fiúknak is. Ráadásul jobb egy torna elején kikapni, mint a végén."

Persze a hondurasiak nem feltett kézzel futnak majd ki a pályára, ezt jelzi Sergio Mendoza nyilatkozata is.

„Tudjuk, hogy Spanyolország az esélyes, de mi azért jöttünk a világbajnokságra, hogy történelmet írjunk, nem pedig azért, hogy növeljük válogatottságaink számát. Ehhez le kell győznünk a nagy esélyesek egyikét. Nem számít, milyen módon, csak az, hogy megnyerjük a meccset" – mondta elszántan a hondurasi jobbhátvéd.

 

VB 2010 
H-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Johannesburg, Ellis Park Stadion. Időpont: 20.30 (tv: m1, ORF1). Vezeti: Nisimura (japán)
Spanyolország–Honduras
 A H-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Chile 2 2 2–0 +2  6  
  2. Svájc 2 1 1 1–1 0 3  
  3. Spanyolország 1 1 0–1 –1  0  
      Honduras 1 1 0–1 –1  0  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik