Löw: Emlékezetes marad számunkra ez a vébé

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 08:58
null
Löw büszke fiatal futballistáira (Fotó: Action Images)
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya az Uruguay ellen megnyert bronzmeccs (3–2) után elmondta, nagyon büszkén utazik haza a dél-afrikai világbajnokságról, mivel úgy véli, játékosai a pályán és azon kívül is megmutatták, hogy kiváló csapatot alkotnak. A kétszer is hibázó Fernando Muslera vállalja a felelősséget, míg Luis Suárez ismét kezezett volna, ha arra van szükség.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya elmondta, annak ellenére, hogy a döntőbe kerülés volt csapata célja, emlékezetes marad a Nationalelf számára a dél-afrikai világbajnokság.

„Mindkét válogatott nagyon keményen küzdött a sikerért, és mindkét együttesnek hatalmas helyzetei voltak, de amikor harcolni kellett, látszott, hogy mennyire erős a csapatunk. Nagyon örülök, hogy láthattam nyerni a játékosaimat, mivel megérdemelték a sikert” – mondta Löw.

„Tudtuk, hogy nagyon fontos győzelemmel távozni a tornáról, és az igazi bajnokok képesek újra felállni. Ez sikerült nekünk, így elégedettek a futballistáim. A célunk az volt, hogy a döntőbe kerüljünk, de nagyon élveztük az Uruguay elleni meccset is. Emlékezetes marad számunkra ez a vébé. Nagyon keményen dolgoztunk, számos játékosom először szerepelt ilyen tornán” – jelentette ki a német kapitány.

Löw hozzátette, nagyon büszke arra, hogy fiatal játékosai nagyszerű mentalitásról tettek tanúbizonyságot, amelyet a pályán és azon kívül is megmutattak.

„Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy csapatom a pályán és azon kívül is nagyszerűen viselkedett, csodálatos volt. A játékosok felvonultatták kiváló egyéniségüket és bátorságukat, valamint tisztelték egymást. Minden meccsen megmutatták, hogy egymásért küzdenek. A spanyoloktól elszenvedett vereség után mindenki szörnyen érezte magát, de nem kell csalódottnak lennünk, jó érzésekkel utazhatunk haza” – nyiltakozta Löw, aki azt is elmondta, hogy néhány nap múlva dönt jövőjéről.

Fernando Muslera, az uruguayi válogatott kapusa – aki Thomas Müller gólja előtt rossz helyre ütötte a labdát, majd rosszul jött ki Marcell Jansen fejes góljánál – elismerte, nem ment igazán jól neki a játék a szombat esti találkozón.

„Ez nem az én meccsem volt. Nagy hibákat követtem el, elismerem, de a kritikáktól csak még erősebb leszek” – mondta Muslera a lefújást követően.

Luis Suárez, aki eltiltása miatt nem léphetett pályára a Hollandiával szemben elveszített elődöntőben (mint ismert, a támadó kézzel ütötte ki a labdát a Ghána elleni meccs hosszabbításának utolsó pillanatában, és ezért piros lapot kapott), elmondta, ismét kezezett volna a gólvonalon, ha ez kell a sikerhez.

„Nem érdekel, mit mondanak a tizenegyesről, amelyet Ghána ellen ítéltek ellenem, újra megtenném, ha szükség lenne rá. Azt tettem, amit tennem kellett. Büszke vagyok magamra és a társaimra, emelt fővel utazhatunk Uruguayba” – mondta Suárez.

Ha Óscar Washington Tabárez és Diego Forlán nyilatkozatára is kíváncsi, kattintson ide!

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 
A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik