Két öngól kellett az angolok győzelméhez

Vágólapra másolva!
2010.05.30. 16:29
null
Rooney (balra) nagyot küzdött, de ezúttal nem tudott a kapuba találni (Fotó: Action Images)<br />
Az angol labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sen 2&ndash;1-re legyőzte Jap&aacute;nt Grazban, &aacute;m az igazs&aacute;ghoz hozz&aacute;tartozik, hogy mindh&aacute;rom tal&aacute;lat jap&aacute;n j&aacute;t&eacute;kos nev&eacute;hez fűződik.

Anglia labdarúgó-válogatottja Ausztriában készül a dél-afrikai tornára, és bár legutóbb rövid időre hazatért a Mexikó elleni felkészülési mérkőzésre (amelyet 3–1-re megnyert), utána visszatért nyugati szomszédunkhoz, és ma Grazban megmérkőzött a japánokkal.

A vb és a végleges keret kijelölése előtt most nyílt utoljára alkalom Fabio Capello előtt, hogy kísérletezhessen. Ennek megfelelően a kezdőben kapott helyet Darren Bent és Tom Huddlestone is, míg a védelem a legerősebb összeállításában lépett pályára. Ennek ellenére Tanaka már a 4. percben megszerezte a vezetést Japánnak: jobb oldali szöglet után a berobbanó játékos megelőzte Glen Johnsont, és laposan David James kapujának jobb oldalába lőtt (0–1).

A nagy helyzetek ezután is az ázsiaiak előtt adódtak, egy ízben Rio Ferdinand ügyetlenkedése ért majdnem japán gólt, de végül a rossz felszabadítási kísérlet nem járt nagyobb bajjal. Az angoloknál Wayne Rooney sarkazott majdnem gólt a hajrában, míg előtte Bent fejelt a kapu torkából a léc mellé.

A második játékrészre nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, az 56. percben meg is volt az egyenlítésre az esélyük: egy érthetetlen japán kezezés után büntetőhöz jutottak, amit azonban Frank Lampard kihagyott.

Az utolsó húsz percben két „japán gólt″ is láthatott a közönség, az ázsiai szurkolók fájdalmára ezzel tudták megfordítani az eredményt az angolok. Először Tanaka „duplázott", csatárokat megszégyenítő módon csúsztatott saját kapujába (1–1), majd Nakazawa ért bele szerencsétlenül Ashley Cole beadásánál a labdába, ami szintén Kavasima kapujában kötött ki (2–1).

Ezzel nyertek Capellóék, de a játékban még sokat kell fejlődniük a vb-ig, ha valóban emlékezetesen szeretnének szerepelni Dél-Afrikában.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Japán 2–1 (Tanaka – öngól 72., Nakazawa – öngól 83., ill. Tanaka 7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik