Hiddink lesz a „főelefánt” a vb-n - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.03.10. 17:29
null
Hiddink (balra) afrikai kaland előtt áll (Fotó: Németh Ferenc)
A NOS holland nemzeti televíziótársaság információi szerint két hónapos szerződést ír alá az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetséggel Guus Hiddink. Az orosz kispadtól a Magyarország elleni meccsel elbúcsúzó holland szakember 2010. május 15. és július 15. között irányíthatja a nemzeti csapatot, majd augusztustól a török válogatottat vezeti.

A szerződés a NOS értesülései szerint semmis, ha Hiddink 10 napon belül nem nyújtja be írásos bizonyítékát annak, hogy megszűnt a szerződése az Orosz Labdarúgó-szövetséggel. A tréner kontraktusa eredetileg június 30-án járt volna le, de Hiddink alkudozik a szövetséggel annak megszüntetéséről.

Közben a Reuters hírügynökség megerősítette: az elefántcsontpartiak felvették a kapcsolatot Philippe Troussier-vel is, de a jelek szerint a vezetők Hiddinket favorizálták. Hivatalos elefántcsontparti bejelentés egyelőre nincs.

Az „elefántok" kispadjáról a csalódást okozó Afrikai Nemzetek Kupája-szereplés után távolították el a vezetők Vahid Halilhodzicot. Ha Hiddink szerződése realizálódik, a kitűnő holland edző már az ötödik válogatottját irányíthatja karrierje során.

Hiddink 1994 és 1998 között Hollandiát, 2000 és 2002 között Dél-Koreát, 2005–2006-ban Ausztráliát, 2006-tól 2010-ig pedig Oroszországot dirigálta, az elefántcsontparti „misszió" után pedig hatodik nemzeti csapata 2010 augusztusától Törökország lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik