Angol csapás: Ferdinand nem vehet részt a vb-n

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 19:27
null
Rio Ferdinand este már mankóval közlekedett (Fotó: Action Images)
Péntek késő délután az Angol Futballszövetség (FA) közleményben erősítette meg a korábbi sajtóértesülést: a nap folyamán edzésen megsérülő Rio Ferdinand, az angol válogatott csapatkapitánya nem vehet részt a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Manchester United védője az angolok első dél-afrikai edzésén, pénteken szenvedett térdsérülést.

Ferdinandot azonnal kórházba szállították, ahonnan már mankón jött ki. Az Angol Futballszövetség (FA) hamarosan közleményben tudatta: a 31 éves labdarúgó nem vehet részt a világbajnokságon:

„Rio négy-hat hétig nem léphet pályára, így sajnálatos módon nem lehet ott a világbajnokságon. Már felvettük a kapcsolatot Michael Dawsonnal, a Tottenham Hotspur játékosával, aki pénteken este Dél-Afrikába repül.”

Dawson az utolsó szűkítéskor került ki a keretből, és az első kommentárok megjegyzik: nagyszerű idényt futott a Tottenhamben, ahol az ugyancsak vb-kerettag Ledley King a párja. Ferdinand sérülése ezzel együtt lesújtotta az angol stábot.

„Nagyon rossz hír ez Anglia számára, a játékosok mindannyian roppant csalódottak, és nagyon sajnálják Riót” – mondta Fabio Capello szövetségi kapitány, megerősítve első értékelését: a sérülés ártatlan, futballpályákon szokványos szituációban történt.

Ferdinandnak sérülésektől szabdalt idénye volt, hát- és lágyékfájdalmak miatt sok mérkőzést kihagyott, és egy ideig kétséges volt, elég fitt lesz-e a világbajnoki felkészülés kezdetére.

A manchesteri védő kidőltével Steven Gerrard veszi át az angol válogatott csapatkapitányi tisztségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik