Válogatott: minek Ausztriába utazni, ha van nekünk Telki? Itt a válasz!

Vágólapra másolva!
2016.05.12. 17:35
null
Fiola Attila szerint jó kiszakadni a megszokott környezetből (Fotó: Földi D. Attila)
Az elmúlt napokban érezhetően több olvasónkban is felvetődött a kérdés, hogy miért utazott a magyar válogatott több mint 500 km-t az ausztriai Bad Kleinkirchheimig, ha a magyar fővároshoz közeli Telkiben tökéletes feltételek mellett és körülmények között készülhetnek a közelgő Európa-bajnokságra. Az okokat egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján Bernd Storck szövetségi kapitány érintette már, most Szabó Gergő, a válogatott sajtófelelőse válaszolt a kérdésre.


„Ahogy korábban Bernd Storck is elmondta, az ausztriai edzőtábor egyik fontos célja az, hogy a válogatott játékosai kilépjenek a monotonitásból, kimozduljanak a megszokott környezetükből, hiszen a franciaországi Európa-bajnokságon is egy teljesen új, idegen környezethez kell alkalmazkodniuk, és ott kell a legjobb formájukat nyújtaniuk. Emellett szintén lényeges, hogy érezzék, egy különleges felkészülés részesei most. A német, a spanyol vagy az olasz nemzeti válogatott is külföldi edzőtáborban készül egy-egy nagy torna előtt, pedig az infrastruktúráját és a feltételeit tekintve erre egyáltalán nincsen rákényszerülve” – felelte kérdésünkre Szabó Gergő, a válogatott sajtófelelőse Bad Kleinkirchheimben.

A külföldi edzőtábor a válogatottra gyakorolt pozitív hatását korábban Fiola Attila, a Puskás Akadémia hátvédje is megerősítette.

„Örülök, hogy Ausztriába utazunk, jó lesz kiszakadni a megszokott környezetből, másfél hónap felkészülés azért sok lenne Telkiben” – nyilatkozta a hátvéd az indulás előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik