Spanyolország: „De Gea ugyanolyan nyugodt, mint volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.03. 09:49
Juan Mata szerint klub- és válogatottbeli társa, David de Gea teljesen nyugodtnak tűnik, nem látszik rajta, hogy milyen stresszes napokon van túl a kútba esett átigazolása miatt.

David de Gea iránt egész nyáron érdeklődött a Real Madrid, a Manchester Unitedet irányító Louis van Gaal ezért nem számított a spanyol kapusra az idény eddigi mérkőzésein. Úgy tűnt, De Gea az átigazolási időszak utolsó napján a madridiakhoz szerződik, ám a klubok kicsúsztak az időből, így az üzletből semmi sem lett.Úgy tűnt, De Gea az átigazolási időszak utolsó napján a madridiakhoz szerződik, ám a klubok kicsúsztak az időből, így az üzletből semmi sem lett.

„A motivációja és a professzionalizmusa a régi – mondta Juan Mata a 24 éves kapusról, aki hozzá hasonlóan a spanyol válogatottal készül a Szlovákia, illetve Macedónia elleni Eb-selejtezőjükre. – Ugyanolyannak tűnik nekem, mint mindig, csendes és nyugodt. Hektikus napokon van túl, és mivel a barátom, mindenben számíthat a segítségemre. Most csak a ránk váró két selejtezőre koncentrál. Jót tesz neki, hogy itt van, ugyanolyan profin viselkedik majd, mint egész eddigi karrierje során. A személyisége segít neki, a legnagyobb nyomás alatt még jobb teljesítményre képes. Tudjuk, hogy nagyszerű kapus, akivel a világ bármelyik csapata jobb lenne. A szurkolók mellette állnak majd, csakúgy, mint a csapat.”

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya korábban azt mondta, hogy De Gea helye veszélybe kerülhet a nemzeti csapatban, ha klubjánál csak a kispadot koptatja.

„Profinak kell lennie, és a háta mögött hagynia ezt a fejezetet – reagált az új helyzetre a bajuszos kapitány. – Remélem, újra játszik majd, és boldog lesz. Ha jól teljesít, számítunk rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik