Román-magyar: „Mindegy, mi a döntés, erre nincs bocsánat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.31. 09:42
David Simpson, északír parlamenti képviselő szerint az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) már rég ítéletet kellett volna hirdetnie a román–magyar találkozón történt rendbontások ügyében.

Mint arról október 22-én beszámoltunk, az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom feljelentést tett az UEFA-nál az október 11-i Románia–Magyarország Eb-selejtezőn tapasztalt rasszista román megnyilvánulások miatt, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig szintén hivatalos beadvánnyal élt a románok viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága beemelte a rasszizmus vádját is az eljárásba, a tájékoztatás szerint ezért csúszik a döntés.Mint arról október 22-én beszámoltunk, az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom feljelentést tett az UEFA-nál az október 11-i Románia–Magyarország Eb-selejtezőn tapasztalt rasszista román megnyilvánulások miatt, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig szintén hivatalos beadvánnyal élt a románok viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága beemelte a rasszizmus vádját is az eljárásba, a tájékoztatás szerint ezért csúszik a döntés.

„Egyszerűen elfogadhatatlan ez a hozzáállás, erre nincs bocsánat. A szurkolók hetek óta kétségek közt élnek, továbbra sem tudni, hogy elutazhatnak-e Bukarestbe. Ha a szövetség zárt kapus meccset rendel el, azonnal lemondhatnak a drukkerek a pénzünkről. Ezek után, ha büntetni akar az UEFA, az lenne a fair, ha csak a románokat tiltanák ki a stadionból” – nyilatkozta a newsletter.co.uk-nak David Simpson, északír parlamenti képviselő.

Várhatóan az UEFA péntek délután hoz ítéletet a Románia–Magyarország Eb-selejtezőn történt rendbontások ügyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik