Eb 2016: Ünneplek majd, ha gólt lövök a törököknek - Sneijder

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 21:04
Wesley Sneijder, a holland válogatott és a Galatasaray labdarúgócsapatának klasszisa óriási kedvenc lett Törökországban, de szerinte nincs helye az érzelmeknek a szombati Hollandia–Törökország Eb-selejtezőn: ha betalál, együtt örül majd a társakkal.

„Ünneplek majd, ha gólt lövök a törököknek. Nem mondom biztosra, azért előbb várjuk meg, milyen lesz az a meccs – mondta Sneijder a pénteki sajtótájékoztatón. – Rengeteg török szurkoló jön a meccsre, de hollandból még több lesz. Ezen a héten nem tartom a kapcsolatot a galatás csapattársakkal, mert nincs miről beszélnünk."Sneijder a pénteki sajtótájékoztatón. – Rengeteg török szurkoló jön a meccsre, de hollandból még több lesz. Ezen a héten nem tartom a kapcsolatot a galatás csapattársakkal, mert nincs miről beszélnünk."

„Fantasztikus érzés, hogy újra megkaptam a kapitányi karszalagot. Az a keserű időszak, amikor Robin van Persie-t választották helyettem, már mögöttem van."

Guus Hiddink szövetségi kapitány bokasérülés miatt nem számíthat Van Persie-re, a Manchester United csatárára, de kihagyja a törökök elleni találkozót Arjen Robben, a Bayern München szintén sérült szélsője is.

„Valahogy pótolnunk kell Van Persie-t, ami nem lesz egyszerű feladat. Két játékost is találnom kell a kezdőbe, de egyelőre nem mondhatom meg, kik lesznek azok, először ugyanis a játékosokat kell tájékoztatnom – válaszolt Hiddink arra a kérdésre, hogy kik pótolhatják az oranje húzóembereit. – Kemény és intenzív mérkőzésre számítok. Dolgoztam Törökországban, Sneijder is ott játszik, Colin Kazim-Richards, a törökök szélsője a Feyenoordban futballozik – ezek az apróságok extra motivációt nyújtanak. Ez nem jelenti azt, hogy csak küzdeni akarunk velük. Szeretem a harcos, intenzív meccseket, de arra is lehetőségünk nyílhat, hogy megmutassuk, mennyire nagyszerűen tudunk játszani."

A hollandok elvesztették első két selejtezőjüket, és már hatpontos hátrányban vannak a csoportelső Csehország mögött. Sneijderék szombaton javíthatnak Törökország ellen, a Sport 1 20.45-től élőben közvetíti a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik