Eb 2016: újabb sérült a 70 százalékot emlegető románoknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 19:29
Sérülések nehezítik a román labdarúgó-válogatott kispadjára újra visszatérő Anghel Iordanescu munkáját. A régi-új kapitány Ciprian Marica és Raul Rusescu játékára biztosan nem számíthat az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, továbbá Razvan Rat bevethetősége is kérdéses.

A válogatott csapatkapitánya klubjában, a PAOK-ban dőlt ki az Ergotelisz elleni mérkőzésen. A balhátvédet 33 perc után le kellet cserélni, azt egyelőre nem lehet tudni, mennyi kihagyásra számíthat, ám a román híradások nem bizakodóak.

Nem úgy egyes román játékosok, mint például Mihai Pintilii, aki szerint az északírek elleni meccsen a nemzeti csapat gyakorlatilag egy lépésre kerülhet az Eb-kvalifikációtól.

„Nagy veszteségeink vannak, de vannak megoldások – magyarázta az al-Hilal 29 esztendős védekező középpályása. – Iordanescuval remélhetőleg jól kezdünk Észak-Írország ellen. Ha nyerünk azon a meccsen, akkor hetven százalékban megvan az Eb-részvétel.”

A három meccs után veretlen Románia hét pontjával a második helyen található az F jelű selejtezőcsoportban, az élen Észak-Írország áll kilenc ponttal. A két válogatott november 14-én csap össze Bukarestben, miközben Magyarország Finnországot látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik