Eb 2016: nem biztos, hogy Schweinsteiger pályára léphet

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 19:46
Kétségessé vált a világbajnok német labdarúgó-válogatott középpályása, Bastian Schweinsteiger szereplése a nyári franciaországi Európa-bajnokságon.

„Schweinsteiger kilátásai nem valami jók az Európa-bajnokságot illetően, de soha nem lehet tudni. Ott akar lenni a tornán, a németek szövetségi kapitánya számít rá, ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznia. Remélem, szerepelhet Franciaországban, de nehéz dolga lesz” - mondta klubcsapata, a Manchester United menedzsere, Louis van Gaal pénteken.

A 31 éves világbajnok játékos térde múlt héten, a Németország–Anglia (2–3) felkészülési mérkőzés előtti edzésen sérült meg. Schweinsteiger három hete tért vissza a pályára, azt megelőzően két hónapig szintén térdsérülés miatt hiányzott.

Van Gaal az Everton elleni vasárnapi bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Luke Shaw a jövő héten kezdheti újra az edzéseket. A 20 éves védő lába szeptemberben, a PSV elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen tört el.

A térdsérülés miatt február óta hiányzó Wayne Rooneyról ugyanakkor egyelőre csak annyi tudható, hogy edzője szerint remekül dolgozik, egyre jobb erőállapotban van, de a jövő héten még nem léphet pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik