Eb 2016: mindegy, mit játszanak, távozhat a román kapitány

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2015.10.11. 12:10
A román labdarúgó-válogatott biztosan kijut a jövő évi Európa-bajnokságra, ha a selejtezősorozat utolsó fordulójában idegenben legyőzi Feröert. Anghel Iordanescu szövetségi kapitány alatt azonban továbbra is inog a kispad, és ez akkor sem változna meg, ha a románok teljesítenék a kitűzött célt.

Románia legrosszabb esetben is csak az egyenes kijutást szalaszthatja el, ám a szakértők szerint már emiatt is távoznia kellene Iordanescunak. A szövetségi kapitány szerződése lejár, ha a csapat nem jut ki a jövő nyári tornára, de több edző és korábbi válogatott játékos szerint már Franciaországba más szakvezetővel kellene utaznia a csapatnak.

A prosport.ro számba vette a lehetséges jelölteket, és a jelenleg a dubai al-Ahlit irányító Cosmin Olaroiut nevezte meg a legalkalmasabb és legesélyesebb utódnak. A sporthonlap ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy a Román Labdarúgó-szövetség vezetői külföldi edzőt válasszanak, felemlegetve, hogy egy évvel ezelőtt, Victor Piturca távozásakor a német Bruno Labbadiával is tárgyaltak.

Razvan Burleanu elnök szombaton rövidre zárta a kapitánykérdést: „Folyamatosságra van szükségünk. Nem számít, hogyan, milyen eszközökkel, csak legyünk ott az Európa-bajnokságon!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik