Eb 2016: kijelölték az elődöntős meccsek játékvezetőit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 10:50
null
Jonas Eriksson nagy feladata: ő vezeti a walesi–portugál elődöntőt (Fotó: AFP)
Az UEFA nyilvánosságra hozta a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntős mérkőzéseinek játékvezetőit: a svéd Jonas Eriksson vezeti a szerdai portugál–walesi csörtét, míg a német–francia összecsapást az olasz Nicola Rizzoli dirigálja.

 

A Nemzeti Sport információja szerint a holland Björn Kuipers és – a német válogatott négy közé jutását követően nem meglepő módon – a német Felix Brych számára a negyeddöntő után véget ért az Eb, Kassai Viktor viszont továbbra is készülhet a folytatásra.

Erikssonnak az elődöntő lesz a harmadik meccse a kontinensviadalon. Érdekesség, hogy a walesieket már testközelből ismeri, ugyanis ő fújta a sípot az orosz–walesi találkozón, amelyen a britek 3–0-ra győztek a csoportkör utolsó fordulójában. Emellett még az első körös horvát–török meccsen dirigált.

Eriksson különös figurája a nemzetközi játékvezetői mezőnynek, korábban ugyanis a médiajogokat értékesítő svéd IEC nevű cégnek volt tulajdonosa, ám néhány éve eladta a részesedését, amelynek következtében gyakorlatilag multimilliomossá vált, üzleti sikerei ellenére viszont nem hagyott fel a játékvezetéssel.

„Nincs az a pénz, ami megváltoztatna bármit is. A legjobb dolog az életben továbbra is a meccsvezetés” – idézte a goal.com a 42 esztendős svéd bíró nyilatkozatát.

A többek között a világbajnoki fináléban is a németeknek fújó Rizzoli három találkozót vezetett a francia–német előtt, az angol–orosz után a portugál–osztrák csoportkörös meccset, illetve a francia–ír nyolcaddöntőt.

Eriksson meccsén a lengyel Szymon Marciniak, míg Rizzolién a szlovén Damir Skomina lesz a negyedik játékvezető.

EB 2016
ELŐDÖNTŐ
IdőpontPárosítás
Helyszín
Játékvezető
Közvetítés
Július 6., 21.00 Portugália–
Wales

Lyon, Stade des LumièresJonas Eriksson (svéd)Tv: M4 Sport (Gundel Takács Gábor)
Július 7., 21.00Németország–
Franciaország
Marseille, Stade VélodromeNicola Rizzoli
Tv: M4 Sport (Hajdú B. István)
DÖNTŐ
Július10., 21.00
Portugália/Wales–Németország/FranciaországSaint-Denis, Stade de Francekésőbb kijelölendő
Tv: M4 Sport (Hajdú B. István)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik