Eb 2016: így tudták meg a törökök, hogy ők mennek az Eb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.14. 09:51
Mint ismert, a török labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó játéknapján, drámai körülmények között kvalifikálta magát a 2016-os franciaországi kontinenstornára.

Az A-csoportban Hollandia veresége, valamint Kazahsztán és Törökország kedd esti győzelme azt jelentette, hogy utóbbi nemzet egyenes ágon, a legjobb csoportharmadik jogán ott lehet az Eb-n – a pótselejtezőre kényszerülő magyar válogatott kárára. Hollandia veresége, valamint Kazahsztán és Törökország kedd esti győzelme azt jelentette, hogy utóbbi nemzet egyenes ágon, a legjobb csoportharmadik jogán ott lehet az Eb-n – a pótselejtezőre kényszerülő magyar válogatott kárára.

A törökök Izland elleni győztes találatát Selcuk Inan szerezte a 89. percben. A török futballisták csak a lefújást követően kapták meg az örömhírt, a lett–kazah mérkőzés végeredményét. Így reagáltak:

„Hálásak kell lennünk Istennek, mert minden nekünk kedvezően alakult. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzásegített bennünket a kijutáshoz. A szövetség elnökének és a gyerekeknek (a játékosoknak – a szerk.), mert ők gyerekek. Meg kell védenünk őket. Ez az ország megérdemli, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, népünk pedig a boldog pillanatokat. Megtiszteltetés, hogy ebben mi is segíthettünk az embereknek” – nyilatkozta Fatih Terim török szövetségi kapitány a találkozó lefújását követően.

A törökök győztes gólja Izland ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik